Özel Haber | İşte Joao Pedro gerçekleri! Galatasaray'ın teklifine takvim.com.tr ulaştı

Okan Buruk'un göreve gelmesinin ardından transfer için çalışmalara başlayan Galatasaray'da Cagliari'den Joao Pedro için operasyon başlamıştı. Oyuncunun bonservisi için yapılan pazarlık aşaması devam ederken, takvim.com.tr Galatasaray'ın teklifine ulaştı. Peki Galatasaray Joao Pedro için ne kadar ödeyecek? Detaylar burada...

Giriş Tarihi 29 Haziran 2022, 14:29 Güncelleme 29 Haziran 2022, 16:08
Özel Haber | İşte Joao Pedro gerçekleri! Galatasaray’ın teklifine takvim.com.tr ulaştı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın Cagliari formasını giyen Joao Pedro ile anlaşma noktasına geldiğine dair haberler gündemi sarstı. takvim.com.tr 10 Haziran tarihinde sarı-kırmızılıların Brezilyalı yıldızla ilgilendiğini duyurmuştu.

Peki transferde gelinen son nokta ne? Taraflar anlaşmaya yakın mı? İşte tüm yanıtlar...

Teknik direktör Okan Buruk imza töreninde yaptığı açıklamada, zaman zaman takımı 4-4-2 oynatmayı düşündüğünü, forvet ve orta alan arasında görev yapabilecek mobil bir futbolcuya ihtiyaç duyduklarını söylemişti. Tecrübeli hocanın raporu doğrultusunda düğmeye basan yönetim, ismi daha önce scout ekibi tarafından belirlenen Joao Pedro üzerine yoğunlaştı.

8 MİLYON EURO İSTENİYOR

takvim.com.tr'nin aldığı bilgilere göre Galatasaray, İtalyan basınının iddia ettiği gibi Cagliari'ye 7 milyon Euro değil, 3.5 milyon Euro teklif etti. Ayrıca teklifin içine bazı bonus maddeleri de eklendi. Cagliari'nin ise 30 yaşındaki futbolcu için 8 milyon Euro istediği belirlendi.

ALT LİG AVANTAJI

Ancak Cagliari'nin önümüzdeki sezon Serie B'de mücadele edecek olması nedeniyle pazarlıklarda eli çok güçlü değil. Bu nedenle İtalyan kulübünün istediği rakamı aşağıya çekmesi bekleniyor. Kulübe yakın kaynaklara göre bu transfer 5 milyon Euro seviyesinde bitebilir.

Joao Pedro'nun menajeri Marco Piccioli ile de temasa geçen Galatasaray'ın yıllık 2 milyon Euro teklif ettiği öğrenildi. Cagliari'deki son sezonunda 2.8 milyon Euro garanti ücreti olan yıldız futbolcuyla anlaşmanın kısa süre içinde yapılabileceği belirtiliyor.

Sarı-kırmızılı yönetim Okan Buruk'un çok istediği bu transferi olabilecek en uygun maliyete bitirmek için yoğun bir pazarlık içinde. Joao Pedro'ya bazı Serie A kulüplerinin de talip olduğu ancak en ciddi teklifin Galatasaray'dan geldiği öğrenildi.

17 GOLE DİREKT KATKI
30 yaşındaki futbolcu geçen sezon Cagliari formasıyla Serie A'da 37 maçta 13 gol atıp, 4 asist yaparak 17 gole direkt katkı sağladı.

Brezilya doğumlu olan Joao Pedro, Milli Takım tercihini İtalya'dan yana kullanmış ve Gök Mavililer ile ilk maçına Türkiye ile oynanan hazırlık maçında çıkmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN