Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı zirveyi çok sevdi!

Şampiyonluk özlemine Antalyaspor beraberliği ile son veren Trabzonspor’da başarının mimarı şüphesiz teknik direktör Abdullah Avcı oldu. Şampiyom teknik adam Abdullah Avcı, 2016/17 sezonundan bu yana Süper Lig'de en fazla haftayı lider tamamlayan teknik direktör konumunda bulunuyor... 67 maçta 40 galibiyete imza atan Avcı adını Türk futbol tarihine yazdırmayı başardı.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2022, 00:18 Güncelleme 01 Mayıs 2022, 00:27
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı zirveyi çok sevdi!

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'da geçen sezon göreve gelen tecrübeli teknik adam ilk şampiyonluğunu yaşarken istatistikleriyle de dikkat çekti. Bordo-Mavili taraftarlarla büyük bir sevinç yaşatan Avcı, Süper Lig'de zirveyi çok sevdi.

ABDULLAH AVCI İKİNCİ KUPAYI ALDI
Bu sezon 9. haftadan sonra liderlik koltuğunu oturan ve sonrasında zirveyi kimseye kaptırmayan Abdullah Avcı, Süper Kupa zaferiyle başladığı Trabzonspor kariyerine şimdi ikinci kupayı ekledi.

2016-17'DEN İTİBAREN EN FAZLA LİDERLİĞİ GÖREN HOCA
Abdullah Avcı, 2016/17 sezonundan bu yana Süper Lig'de en fazla haftayı lider tamamlayan teknik direktör konumunda…

Oynanan toplam 213 haftanın 73'ünde koltukta oturan Abdullah Avcı'ydı…

Süper Lig'de üst üste 27 haftayı lider bitirmeyi garantileyen Trabzonspor, daha uzun bir seriyi en son 1979/80 sezonunda yakaladı. Karadeniz Fırtınası o sezon 28 hafta liderlik koltuğunda kalmıştı.

Abdullah Avcı, Süper Lig tarihinde Trabzonspor'u en az 25 maçta çalıştırmış teknik direktörler arasında en yüksek galibiyet yüzdesine sahip isim konumunda… 67 maçta 40 galibiyete imza atan Avcı adını Türk futbol tarihine yazdırmayı başardı.