Galatasaray'da kongre iptal edildi | Şimdi ne olacak? Takvim.com.tr açıklıyor

Son dakika haberi! Spor Toto Süper Lig'de kötü günler geçiren Galatasaray'da yarın yapılacak seçime hazırlanan Galatasaray’da genel kurul iptali konusunda ortaya çıkan iddiaları tüm takvim.com.tr aracılığıyla tüm Türkiye öğrenmişti. 30 Nisan'da yapılması beklenen seçimli genel kurul İstinaf Mahkemesi'nin koyduğu tedbir kararıyla iptal edildi. Camiada herkes birbirine, “Şimdi ne olacak?” sorusunu sorarken, yaşanabilecekleri takvim.com.tr açıklıyor. Öte yandan Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın, bugün saat 15.00’te Nef Stadyumu Basın Toplantı Odası'nda gündeme dair yapacağı basın toplantısının başlama saati 17.00'ye alındı.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2022, 11:01 Güncelleme 29 Nisan 2022, 15:03
Galatasaray’da kongre iptal edildi | Şimdi ne olacak? Takvim.com.tr açıklıyor

İÇİNDEKİLER

İstinaf Mahkemesi, Galatasaray Kulübü'nün yarın yapılacak olan seçiminin tedbiren durdurulmasına karar verdi.

Galatasaray'da başkanlık seçimlerine ilişkin alınan tedbir kararı İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce 22 Nisan günü kaldırıldı. Galatasaray Spor Kulübü Üyesi Fırat Develioğlu ise yeniden tedbir talep ederek kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşıdı. Talebi değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İSTİNAF) 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin ara kararının kaldırılmasına karar verdi.

SEÇİM İPTAL EDİLDİ
Daire kararında, davacı Fırat Develioğlu'nun tedbir talebinin kabulüne karar verdiğini belirtti. Davacı Fırat Develioğlu'nun tedbir talebinin kabulüne karar verdi. Kararda şu ifadeler kullanıldı:

"100 bin lira teminat yatırılması karşılığında 26 Mart 2022 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısı ile 27 Mart 2022 tarihinde alınan genel kurul kararlarının uygulanmasının, Galatasaray Spor Kulübü Derneği Tüzüğü'nün 87/22 maddesi gereği yönetim kurulu tarafından alınan 30 Nisan 2022 tarihinde yapılacak 2. toplantının icrasının tedbiren durdurulmasına karar verildi."




ELMAS AÇIKLAMA YAPACAK
Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın, bugün saat 15.00'te Nef Stadyumu Basın Toplantı Odası'nda gündeme dair yapacağı basın toplantısının başlama saati 17.00'ye alındı.



ŞİMDİ NE OLACAK?
Bu gelişme sonrası Sarı-Kırmızılı kulüpte tam bir kaos havası hakim. Camiada herkes birbirine, "Şimdi ne olacak?" sorusunu sorarken, yaşanabilecekleri takvim.com.tr açıklıyor.



Mahkemenin kararı sonrası tüm gözler Başkan Burak Elmas'a çevrilmiş durumda. Gün içinde Galatasaray yönetiminin Nef Stadı'nda olağanüstü toplanması bekleniyor. Yapılacak zirvede seçimin iptali masaya yatırılacak ve yönetimin nasıl bir yol haritası çizeceği belirlenecek.

Kulislerde konuşulanlara göre yönetimden bazı kişiler Başkan Elmas'tam istifa etmesini ve seçimin 1 ay içinde sağlıklı bir şekilde yapılmasını isteyecek. Eğer Elmas istifa ederse Galatasaray'da seçim en geç mayıs ayı sonunda düzenlenebilecek.



Ancak Başkan Elmas'ın istifa çağrılarına kulağını kapaması halinde gözler muhafete çevrilecek. Alınan bilgilere göre şu anda bir imza kampanyası için düğmeye basılmış durumda. Üyelerin seçimin yapılabilmesi için geniş katılımlı bir organizasyon için düğmeye bastığı gelen bilgiler arasında. Bazı üyelerin ayrıca yarın Galatasaray Lisesi'ne giderek yaşanan gelişmeleri protesto edeceği belirtiliyor.


YAZIKLAR OLSUN KALIBINIZA
Başkan adaylarından Metin Öztürk verilen karara tepki gösterdi. Öztürk, sosyal medya paylaşımında, "Mahkeme mahkeme koşup, bitmeyen bir ahlaksızlıkla Galatasarayın geleceği ile oynayanları ve arkasındakileri biliyoruz. Yazıklar olsun kalıbınıza." ifadelerine yer verdi.

"KAZANANIN GALATASARAY OLACAĞINDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"
Fırat Develioğlu'nun avukatı Eser Çömlekçioğlu ise yaptığı yazılı açıklamada, "Müvekkilim yasal haklarını kullandı. Arkasında bir şey araştırmak gereksizdir. Bugün bana çok soruluyor 'Başkan adayı kim olur, Fırat Bey olacak mı' diye. Aday olmasının önünde bir engel yok ama konumuz bu olmamalı. Biz yasal hakkımızı kullandık ve hukuken olması gereken oldu. Bugün bu konu tartışılabilir ama kısa bir süre sonra bunun kulübün menfaatine olduğu net bir şekilde görülecektir. Bazı grupların aleyhine olan durumun sanki kulüp ve camia aleyhineymiş gibi servis edilmesi doğru değildir. Nihayette kazananın Galatasaray olacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN