Galatasaray Mali Genel Kurul'da rakamları açıkladı! İsmail Çipe'nin ücreti taraftarı isyan ettirdi

Geçen yıl sözleşmesi uzatılan 27 yaşındaki kalecinin 2 yılda 4 milyon lira alacağı, menajerine ise 360 bin lira ödendiği açıklandı. Taraftarlar isyan bayrağı açtı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2022 Güncelleme 27 Mart 2022, 06:54
Galatasaray Mali Genel Kurul’da rakamları açıkladı! İsmail Çipe’nin ücreti taraftarı isyan ettirdi

İÇİNDEKİLER

Dün yapılan genel kurulda mali tabloları üyelere açıklayan Galatasaray yönetimi, yapılan transferler ve futbolculara yapılan ödemeler konusunda da net bilgiler verdi. Açıklanan rakamlar arasında çok çarpıcı bir detay taraftarları tek kelimeyle isyan noktasına getirdi.



9 MAÇTA OYNADI TAM 17 GOL YEDİ
Galatasaray'da geçmiş yönetimin sözleşmesini uzattığı İsmail Çipe'nin menajerine tam 360 bin lira ödendiği ortaya çıktı. 1 Kasım 2021 tarihinde Sarı-Kırmızılı takımla sözleşmesini 2023 yılına kadar uzatan İsmail bu sezon Fernando Muslera'nın sakatlığı sonrası forma şansı buldu. Ancak 27 yaşındaki kaleci performansıyla taraftarlara saç baş yoldurdu. Oynadığı 9 maçta kalesinde tam 17 gol gören İsmail Çipe yaptığı hatalarla Galatasaray'ın birçok maçta puan kaybetmesine neden oldu. Ve bir önceki yönetimin İsmail Çipe ile sözleşme uzatırken 360 bin lira menajerlik ücreti ödendiğinin ortaya çıkması sosyal medyada ortalığı karıştırdı.



BU KULÜBÜN BATMAMASI BAŞARI!
Ayrıca tecrübeli kaleciye bu sezon 1 milyon 400 bin lira, önümüzdeki sezon ise 2.5 milyon lira garanti ücret ödeneceği de açıklandı. Taraftarlar yapılan bu hamleye isyan bayrağı açarken, "Böyle yönetilen bir kulübün batmaması büyük bir başarı" ifadesini kullandı.



HEM BONSERVİS HEM İMZA PARASI
Yönetimin açıkladığı rakamlara göre sezon başında bonservis ödenerek transfer edilen Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan'a imza verildiği dikkat çekti. Sarı-Kırmızılılar'ın Cicaldau'ya 200 bin Euro, Morutan'a ise 300 bin Euro ödendiği açıklandı. Galatasaray böylece 5 yıl sonra bonservisiyle aldığı bir oyuncuya imza parası ödemiş oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN