SON DAKİKA! TFF Başkanı Nihat Özdemir'den MHK'nın 13 hakemle ilgili kararı sonrası ilk açıklama! Bir hakem daha görevi bıraktı

Son dakika haberine Merkez Hakem Kurulu'nun 13 hakemle ilgili aldığı karar sonrası TFF Başkanı Nihat Özdemir'den ilk açıklama geldi. Kararın oy birliği ile alındığını açıklayan Özdemir, "Kararımız kesindir." dedi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından 13 kişilik hakem listesinde olmamasına rağmen Fenerbahçe - Trabzonspor derbisinde VAR olarak görev yapan Mete Kalkavan'ın da hakemliği bırakma kararı aldığı ve kararını MHK'ya ilettiği öğrenildi.

Giriş Tarihi 09 Mart 2022, 14:52 Güncelleme 09 Mart 2022, 16:03
SON DAKİKA! TFF Başkanı Nihat Özdemir’den MHK’nın 13 hakemle ilgili kararı sonrası ilk açıklama! Bir hakem daha görevi bıraktı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, MHK'nın tarihi Hakem kararına ilişkin sessizliğini bozdu.

"Merkez Hakem Kurulu'ndan hakemlerle ilgili bir karar geldi. Ben de federasyon başkanı olarak konuyu yönetim kurulumuza taşıdım." diyen Özdemir oy birliği ile karar aldıklarını açıklarken, "Gelen tepkilerle ilgili bir yorumum olmaz. Kararımız kesindir." dedi.

METE KALKAVAN TOPLANTIYI TERK EDEREK HAKEMLİĞİ BIRAKTI
MHK'nin aldığı bu karar hakem camiasında deprem etkisi yaratırken tartışmaları da beraberinde getirdi. MHK'nin dün açıkladığı listede Süper Lig'de sezonun kalanında "devam etmesi" kararlaştırılan hakemler arasında yer alan FIFA kokartlı hakem Mete Kalkavan görevinden istifa etti. Mete Kalkavan ayrıca, TFF Riva Tesisleri'nde Süper Lig hakemleriyle yapılan toplantıyı da terk etti.

'3 İSİM DAHA BIRAKTI' İDDİASI
Mete Kalkavan'ın ardından yardımcı hakemler Tarık Ongun, Bahattin Duran ve Alex Taşçıoğlu'nun da görevlerinden istifa ettikleri iddia edildi.

KARDEŞİNDEN ŞOK PAYLAŞIM
Mete Kalkavan'ın kardeşi Melis Kalkavan ise sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Melis Kalkavan paylaşımında "İnsan olmak kuruş ile değil, duruş ile ölçülür" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirlerken 13 ismi listeden çıkardı.

Yapılan açıklamaya göre Süper Lig'de düdük çalan; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Aldulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya listeden çıkarılırken Özgür Yankaya sadece VAR hakemi olarak görev alacak.

Sezonun kalanında Süper Lig'de maç yönetecek hakemler kimler?
Yaşar Kemal Uğurlu
Halil Umut Meler
Atilla Karaoğlan
Arda Kardeşler
Erkan Özdamar
Ümit Öztürk
Mete Kalkavan
Ali Şansalan
Sarper Barış Saka
Zorbay Küçük
Yasin Kol
Volkan Bayarslan
Kadir Sağlam
Mustafa Kürşad Filiz
Çağdaş Altay

Var Hakemleri
Özgüç Türkalp
Özgür Yankaya
Emre Malok
Erkan Engin