Takvim.com.tr Domenec Torrent'in isyan ettiği veriye ulaştı

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent 2-0 kaybedilen Konyaspor maçı öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada kadro eleştirisinde bulunmuştu. İspanyol hoca, “Hayatımda ilk defa bu kadar çok oyuncuyla karşılaşıyorum bir kadroda. 28 oyuncu, 4 kalecimiz vardı. 18'ini seçebiliyorum. Eğer 3 tane oyuncuyu kiralık vermeseydik, her seferinde 10 tanesi dışarıda kalacaktı” ifadesini kullanmıştı. Sarı-Kırmızılılar’ın bu sezon sahaya sürdüğü futbolcu sayısını inceleyen takvim.com.tr İspanyol hocayı fazlasıyla haklı çıkaracak bir veriye ulaştı.

Giriş Tarihi 09 Mart 2022, 12:43 Güncelleme 09 Mart 2022, 12:43
Takvim.com.tr Domenec Torrent’in isyan ettiği veriye ulaştı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da bu sezon tüm kulvarlarda tam 39 farklı futbolcu forma giydi. Ve Sarı-Kırmızılılar bu alanda Süper Lig'in zirvesinde yer alıyor.
Şampiyonlar Ligi ön eleme turları nedeniyle sezonu çok erken açmak zorunda kalan ve transferin son gününe kadar kadrosundaki değişimi sürdüren Galatasaray'ın bir türlü istikrarı yakalayamadığı rakamlara net şekilde yansımış durumda.

Kerem Aktürkoğlu 3084 dakika ile en çok sahada kalan futbolcu olurken, en az oynayan isim ise 24 dakika ile Emre Taşdemir oldu.

Sezon başında PSV ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında görev yapan Emre ardından Giresunspor'a kiralık gönderilmişti.

Galatasaray'da ayrıca bu sezon tam 20 ayrı yabancı futbolcu da resmi maçlarda görev yaptı. Sarı-Kırmızılılar sezon başında 2, devre arasında ise 4 yabancı ile yollarını ayırmıştı.

Dikkat çeken bir başka istatistik ise Galatasaray'da bu sezon 5 ayrı kalecinin forma giymiş olması. Fernando Muslera, Inaki Pena, Fatih Öztürk, İsmail Çipe ve Berk Balaban resmi maçlarda görev yaptı.