Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den flaş açıklamalar! Başkanlığa yeniden aday olacak

Son dakika Beşiktaş haberi! Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Önder Karaveli ve Ceyhun Kazancı ile birlikte Vodafone Park'ta basın toplantısı düzenledi. Önder Karaveli ile yola devam ettikerlini açıklayan Çebi, TFF ve VAR sistemini sert sözlerle eleştirdi. Çebi, "Artık Beşiktaş'a yapılacak her türlü hatanın daha da şiddetle karşısındayım. Gerekirse 1 yıl cezaysa 1 yıl." dedi. Beşiktaş Başkanı, mayıs ayında yeniden aday olacağını da belirtti.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2022, 12:27 Güncelleme 13 Ocak 2022, 14:09
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’den flaş açıklamalar! Başkanlığa yeniden aday olacak

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Önder Karaveli ve Ceyhun Kazancı ile birlikte Vodafone Park'ta basın toplantısı düzenledi. Çebi yaptığı açıklamada, yeni sportif direktörün Ceyhun Kazancı olduğunu açıkladı.

Çebi, "Ceyhun Kazancı sportif direktörümüz oldu. Kendisine çok güveniyorum. Kendisi Galatasaray Lisesi mezunu. Elbette bir liseden mezun olacaktı. Galatasaray Lisesi'nde okuyup Beşiktaşlı kalabilmek zordur. Başardığın için teşekkür ediyorum. Bu eleştiriler gereksiz." ifadelerini kullandı.

Çebi'nin açıklamalarından satır başları:

Öncelikle Ahmet Çalık'a rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın, ailesine sabırlar diliyorum.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Mali Genel Kurul bir milat olmuştur. Şeffaf olmaya devam edeceğiz. Sunduğumuz raporun sonuçları ne ise sonuna kadar gideceğiz.

Kadınlarımızın da müzeye koyduğu kupaları düşününce... Tarihte, müzede yerini almıştır. Yazmayla, çizmeyle, birilerine mal edip birilerine etmeme gibi davranışlarla bir şey değiştiremeyeceklerdir. Bu 4 kupa, Beşiktaş'ın hakkıydı. Bu bir ekip işi. Herkesin alın teri olduğunu ifade etmek istiyorum.

Kazanmış olduğumuz bir sezonda 3 kupa var. Bu, tarihimizde bir ilktir. Gururluyuz. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Bunun da benim için ayrıca bir gurur kaynağı olarak önem ifade ettiğini, ölene kadar bu gururu yaşayacağımı belirtmek istiyorum.

SIKINTILI SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Hakemler konusunda sıkıntılı bir süreç hala devam ediyor. Geçenlerde yapmış olduğum açıklamalardan dolayı, ceza aldığımı kamuoyu biliyor. Derdimizi nasıl izah edeceğiz, onu da bulmakta zorlanıyorum.

Yapılan çalışmalardan aldığım algı, en azından önümüzdeki seneden sonra Türk futbolunun zararlarının minimize edileceğinden şüphem yok. Önümüzdeki seneleri kurtaracağız derken, bu senenin önemi yok diye bir davranış hissetmekteyim.

Menfaatlendiği iddia edilen birileri varsa, onların da reddetmesi gerekir. Onların da bu niyette olacağından şüphem yok. Fenerbahçe başkanımız konuşuyor, Galatasaray başkanımız konuşuyor, ben konuşuyorum, herkes konuşuyor. Herkes şikayet ederken, anlamadığım bir şey var. Bu işten kim menfaat ediyor?

GEREKİRSE 1 YIL CEZAYSA 1 YIL
VAR hakemlerinin artık onu görmedim, bunu görmedim demeye hakkı yok. VAR hakemi yanlış yapıyorsa, kasıtlı yapıyordur. VAR hakemlerinin, orta hakem olmaması gerektiğini defalarca kez söyledim. Artık Beşiktaş'a yapılacak her türlü hatanın daha da şiddetle karşısındayım. Gerekirse 1 yıl cezaysa 1 yıl. Yöneticilikten men edileceksem de artık beni susturamayacaklarını, artık hiçbir takıma hata yapmamaları gerektiğini hakem kardeşlerime ifade ediyorum.

Ceyhun Kazancı'yı sportif direktör olarak atadığımızı açıklamak istiyorum.

KARAVELİ İLE YOLA DEVAM EDİYORUZ
Hoca ne olacak, hoca kim olacak? diye konuşuluyor günlerdir. Ben çıkıp 'Önder Hoca ile devam ediyorum' diyorum, hala 'Maç maç mı devam edeceksiniz' diye soruyorlar. Bildikleri halde Beşiktaş'ta huzursuzluk yaratmaya çalışıyorlar. Anlıyorum medya olarak para kazanmaya çalışıyor ama bunun derecesini iyi ayarlayın. Önder Karaveli Hocam Beşikaş altyapısında büyük başarılara imza attı, atmaya da devam ediyor. Beşiktaş artık altyapıya önem veren bir projeyi başlatmıştır. Bunu 1 yıl önce başlatmıştık. Rize maçında kadroya alınan 9 genç oyuncumuzun yanında bekleyen de 9 oyuncu var. Başlattığımız proje meyve vermeye başladı. Bu meyvelerden faydalanacağız. Rize maçında bunun ispatını yaptık. Önder Karaveli Hocamız büyük bir projenin bir parçası olmaya devam edecektir. Beşiktaş'ın ekonomik olarak düzelmesi yönünde oyuncu yetiştirmeye yönelik projeyi uygulayacağını açıklıyorum. Hocamız bundan sonra Beşiktaşımızın teknik direktörüdür ve Allah sağlık sıhhat verdikçe görevine devam edecektir.

YENİDEN ADAY OLACAK MI?
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, mayıs ayında yapılacak kongrede başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı. Çebi açıklamasında "Mayıs ayındaki seçimde aday olacağım. Evet yoruldum ama bırakmayacağım. Tek başına aday olursam üzülürüm." ifadelerini kullandı.


Öte yandan açıklamalarda bulunan teknik direktör Önder Karaveli, Sergen Yalçın ile ilgili de konuştu.

İşte Önder Karaveli'nin açıklamaları:

Ahmet Çalık'ın haberini duyduktan sonra İlhan hocamı aradım. Hocam telefonu açamadı, açamadığı için mutlu oldum çünkü ne söyleyeceğimi bilmiyordum. Akşam üstü konuştuk, aynısını söyledim. Ahmet Çalık'ı genç milli takımlardan beri takip ediyordum. Ailesine sabırlar diliyorum. Çok da fazla bir şey söyleyemiyorum çünkü bu konu, konuştukça beni farklı bir yere götürür.

"BEŞİKTAŞ İÇİN ADANMIŞ BİR HAYATIM VAR"
Benimkisi, Türk futbolu, Türk gençleri için adanmış bir hayat. Bundan asla vazgeçmeyeceğim. Bana önce futbolcu olma şansı tanıyan, sonra da antrenör olma şansı tanıyan Beşiktaş için adanmış bir hayatım var. Beni bu hale getiren şey, öz kaynak düzeni.

"BİZE İNANDI, GÜVENDİ"
Daha önce de söyledim, bir kere daha söylüyorum. Beşiktaş U19 takımındaki teknik ekibe görev veren, Sergen hocadır. Bize inandı, güvendi. Görevde olduğu sürece, bize her konuda son derece yardımcı, destekçi oldu. Ona bir kere daha çok teşekkür ediyorum.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN