Böylesi zor olur! Luiz Gustavo'nun hatası hem Berke Özer'i hem Fenerbahçe'yi yaktı

Fenerbahçe'de Luiz Gustavo'nun hatası Berke Özer'i yaktı. Süper Lig'in 16. haftasında Gaziantep FK ile karşılaşan Fenerbahçe görülmesi zor bir gol yedi. Joao Figueiredo, Luiz Gustavo'nun hatası sonrası orta sahada topla buluştu kaleye sert bir şut çekti önde yakalanan Berke Özer topu ağlarda gördü.

Giriş Tarihi 13 Aralık 2021, 21:11 Güncelleme 14 Aralık 2021, 01:51
Böylesi zor olur! Luiz Gustavo’nun hatası hem Berke Özer’i hem Fenerbahçe’yi yaktı

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Mücadelede Luiz Gustavo'nun yaptığı hata Berke Özer'i yaktı.

GUSTAVO'NUN HATASI PAHALIYA PATLADI
Maçın 8. dakikada Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Luiz Gustavo'nun orta sahada pas hatasını değerlendiren Joao, topla buluştu ve sert bir şut çekti.


Görüntü beINSports'tan alınmıştır.

BERKE ÖZER'İN HAMLESİ YETERSİZ KALDI
Fenerbahçe'nin kalecisi Berke Özer önde yakalandığı şutun gol olmasını engellemek için hamle yapsa da top ağlarla buluştu.


Görüntü beINSports'tan alınmıştır.

Joao Figueiredo'nun Fenerbahçe ağlarına attığı gol Süper Lig'de bu sezon en uzak mesafeden atılan gol olarak kayıtlardaki yerini aldı.

Kritik mücadeleyi 3-2 Gaziantep FK kazandı. Mücadelede ev sahibi ekibin gollerini Joao (2) ve Maxim atarken Fenerbahçe'nin golleri ise Mesut Özil ve Miha Zajc'tan geldi.

MÜCADELEYİ GAZİANTEP FK KAZANDI
2. dakikada konuk ekibin sağ kanattaki atağında Rossi'nin kale sahasına çevirdiği topu ön direkte karşılayan Serdar Dursun'un vuruşunda meşin yuvarlak kalenin yanından dışarı çıktı.

5. dakikada Gaziantep FK gole çok yaklaştı. Kaleci Berke Özer'den ceza sahası dışına dönen topa sahip olan Doğan Erdoğan'ın sağ kanatta ceza sahasına ortasını kale direği dibinde karşılayan Muhammet Demir, kaleye sırtı dönük pozisyonda topukla meşin yuvarlağı kaleye yönlendirdi. Kaleci Berke Özer topu güçlükle kornere çeldi.

8. dakikada ev sahibi ekip Figueiredo ile öne geçti. Orta sahanın yakınında Luiz Gustavo'nun hatalı pasında topa sahip olan Figueiredo, kaleci Berke Özer'in ceza saha önünde olduğunu fark ederek yaptığı aşırtma bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-0.

26. dakikada Fenerbahçeli Rossi'nin sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortayı karşılayan Szalai'nin kafayla ağlara gönderdiği meşin yuvarlağı kaleci Günay Güvenç kontrol etti.

30. dakikada konuk ekip eşitliği sağladı. Sol kanattan ilerleyen Osayi-Samuel, topu ceza sahasındaki Mesut Özil'e ulaştırdı. Mesut Öz meşin yuvarlığı kaleci Günay Güvenç'in sağında ağlara gönderdi. 1-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere bitti.

İKİNCİ YARIDAN DETAYLAR
47. dakikada Fenerbahçe'nin sağ kanattaki atağında, Kim Min-jae'nin ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Serdar Dursun'un kafa vuruşuyla meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

54. dakikada Gaziantep FK, penaltıdan bir kez daha öne geçti. Ceza sahası dışında Muhammet Demir'in kullandığı serbest vuruşunun ardından ceza sahası içinde Ferdi Kadıoğlu'nun müdahalesiyle Figueiredo yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan'nın penaltı noktasını göstermesinin ardın topun başına geçen Maxim, kaleci Berk Özer'in sağında meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.

65. dakikada Kim Min-jae ile Tisserand'ın kaleye yaklaşık 30 metre uzaklıkta paslaşmaya çalışırken araya girerek topa sahip olan Figueiredo'nun ceza sahasına girer girmez çektiği şutu kaleci Berk Özer kornere çeldi.

67. dakikada konuk ekip Zajc ile bir kez daha beraberliği yakaladı. Ceza sahası içindeki Mesut Özil'in dışarı doğru pasıyla buluşan Zajc'in kaleyi cepheden gören noktada çektiği şut kalecinin sağından filelere gönderdi: 2-2.

73. dakikada ev sahibi takım tekrar üstünlüğü aldı. Takımın orta sahadan gelişen atağında Muhammet Demir topu ceza sahası yayına yakın noktadaki Furkan Soyalp'a verdi. Bu futbolcunun ceza sahası içinde pasıyla buluşan Figueiredo, meşin yuvarlağı kaleci Berk Özer'in sağından filelere ulaştırdı: 3-2.

77. dakikada Fenerbahçe'nin sağ kanattan gelişen atağında Mesut Özil'in ceza sahasına gönderdiği pasıyla buluşan Serdar Dursun'un kalenin önünde müsait pozisyondaki şutu kalenin üstünden auta gitti.

87. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Serdar Dursun'un son çizgiden geriye çıkardığı topta Muhammed Gümüşkaya'nın ceza sahası içi sol çaprazından uzak köşeye doğru vuruşunu kale direğinin dibinden auta çıktı.

88. dakikada Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Dicko'nun vuruşunu Berke Özer rahatlıkla kontrol etti.

Kalan dakikalarında gol sesi çıkmayan karşılaşmayı Gaziantep FK, 3-2 kazandı.