Fırtına önüne geleni yıkıyor... Rekorları alt üst ediyor: Yenilmezlik serisini 27 maça çıkardı

Adana Demir’i deviren Trabzonspor Abdullah Avcı ile ligin altını üstüne getiriyor... Kendine ait rekorları da bir bir tarihin tozlu sayfalarına gönderiyor. Trabzonsporlu futbolcular Adana Demirspor galibeyti sonrasında orta sahada kolbastı oynadılar.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2021 Güncelleme 05 Aralık 2021, 06:58
Fırtına önüne geleni yıkıyor... Rekorları alt üst ediyor: Yenilmezlik serisini 27 maça çıkardı

İÇİNDEKİLER

Trabzon Adana Demirspor engelini aşarak şampiyonluk yürüyüşünü sürdürdü. Fırtına, 27 maç ile 1995-96 sezonun ardından en uzun yenilmezlik rekoru kırdı.

Trabzonspor ligde son olarak ligde geçen sezon Alanyaspor'a yenilmişti. Abdullah Avcı ile 8'de 8 yapan Trabzonspor, Süper Lig'de 2004'ten bu yana ilk kez üst üste 8 galibiyet aldı.

Bordo-Mavililer, Konya beraberliği sonrası 8 maç kazandı. Adana Demirspor'u yıkan Trabzonspor, Süper Lig'de 1979-80 sezonundan sonra (5 galibiyet ve 10 beraberlik) ilk kez bir sezonun ilk 15 maçında mağlubiyet almadı. Fırtına ile son 8 Süper Lig maçını kazanan Abdullah Avcı, teknik direktörlük kariyerinin en uzun galibiyet serisini yakaladı.

ŞEHİR ADINA MUTLUYUM
Trabzonspor'un yıldızı Hamsik, "Hem gol attığım için hem de galip geldiğimiz için mutluyum. Şehir için çok mutluyum" diye konuştu.

BİR UĞURCAN KLASİĞİ!
Süper Lig'de bu sezon kurtarış yüzdesi en yüksek kaleci Uğurcan Çakır. Milli kaleci yüzde 82 kurtarış yüzdesiyle mücadele ediyor. Adana Demirspor'a karşı da kritik kurtarışlarıyla dikkat çekti. Bu arada açık ara lider olan Bordo-Mavililer Süper Lig'de son 3 maçı gol yemeden kazandı.

8. ŞAMPİYONLUK MESAJI
Trabzonspor Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Ahmet Ağaoğlu, "Yolun sonu 8. şampiyonluk olacaksa o şampiyonluğu en fazla hak eden camiamızın ve taraftarlarımızın sorumluluklarını yerine getirmelerini rica ediyorum" dedi.