4 bir yanı hüsran

Pinares’in golüyle geriye düşen Galatasaray Halil ve Diagne ile öne geçse de 86’da Bamba’nın penaltı golüyle 2 puan bıraktı. Galatasaray'ın Altay ile oynadığı maçta hakem Cüneyt Çakır'ın iki kararı çok tartışıldı. İlk olarak 34'te G.Saray'ın bulduğu gol öncesi Altay cephesi Halil'in Murat'a faul yaptığını savundu. Hakem ise golü geçerli saydı. Cimbom ise 82'de Berkan'ın eline çarpan topta Altay lehine verilen penaltı kararına isyan etti. Çakır'ın yönetimi tartışma yarattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2021 Güncelleme 05 Aralık 2021, 06:58
4 bir yanı hüsran

İÇİNDEKİLER

G.Saray evinde Altay ile 2-2 berabere kaldı. 16'da Mostafa gole giderken araya son anda İbrahim girdi. 17'de Pinares ceza sahası içine girdikten sonra yaptığı şık vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1... 30'da Mostafa Mohamed kale dibinden topu direğe nişanladı.

GOLÜN ASİSTİ FEGHOULİ'DEN
32. dakikada Bamba'nın şutunu Muslera son anda ayaklarıyla önledi. 34'te Feghouli kale önüne ortaladı. Kale dibinde Halil tamamladı: 1-1. 53'te Feghouli kale dibinden kaçırdı.

DİAGNE ASLAN'I ÖNE GEÇİRDİ
79'da Van Aanholt'un kullandığı köşe vurşunda Diagne topu kafayla ağlara gönderdi: 2-1... 81'de Bamba'nın şutunda Fernando Muslera kalesinde devleşti.

VAR'A GİTTİ... PENALTIYI VERDİ
82'de Cüneyt Çakır, Berkan'ın topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Bamba gole çevirdi: 2-2. Aslan zirve yolunda çok önemli 2 puan kaybetti.

NECATİ ATEŞ'TEN PENALTI ISYANI
Cimbom'un yardımcı antrenörü Necati Ateş, Altay maçında çıkan penaltı kararını eleştirdi. Ateş, "Kurallar, bize gelince farklı, başkasına farklı. Biz; iyi oynarız, kötü oynarız, bunlar hakemin kararlarını değiştirmemeli" ifadelerini kullandı.

G.SARAY TARAFTARI CENGİZ'İ UNUTMADI
Galatasaraylı taraftarlar dün akşam oynanan Altay maçı öncesi kısa bir süre önce vefat eden eski başkan Mustafa Cengiz için pankart açtı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kale arkasında yer alan ve Mustafa Cengiz'in resmedildiği pankartta "Başımız sağ olsun." ifadesini yazdı.

149. KORNERDE HASRET SONA ERDİ
Bu sezon duran topları avantaja çevirme konusunda büyük sıkıntı yaşayan Galatasaray'ın kornerlerdeki kabusu Altay karşısında sona erdi. Van Aanholt'un kullandığı köşe vuruşunda topu kafayla ağlara yollayan Mbaye Diagne, Sarı-Kırmızılılar'ın bu sezon kullandığı 149. kornerde ilk golünü kaydetmeyi başardı. Diagne de aynı zamanda bu golle birlikte ligdeki 13 maçlık gol orucunu da dindirmiş oldu. Ancak Diagne'nin golü Galatasaray'a Altay karşısında galibiyeti getirmeye yeterli olmadı. Senegalli oyuncu kaçan iki puan sonrası büyük üzüntü yaşadı.

HALİL'DEN SEZONUN İKİNCİ GOLÜ
G.Saray'ın milli futbolcusu Halil Dervişoğlu, Altay maçında attığı golle bu sezon ikinci gol sevincini yaşadı. 21 yaşındaki futbolcu daha önce Göztepe karşılaşmasında fileleri havalandırmıştı. Mücadeleye 11'de başlayan Halil Dervişoğlu 69. dakikada yerini Barış Alper Yılmaz'a bıraktı.

ÇAKIR'DAN İKİ TARTIŞMALI KARAR
G.Saray'ın Altay ile oynadığı maçta hakem Cüneyt Çakır'ın iki kararı çok tartışıldı. İlk olarak 34'te G.Saray'ın bulduğu gol öncesi Altay cephesi Halil'in Murat'a faul yaptığını savundu. Hakem ise golü geçerli saydı. Cimbom ise 82'de Berkan'ın eline çarpan topta Altay lehine verilen penaltı kararına isyan etti. Çakır'ın yönetimi tartışma yarattı.

İLK KEZ 4 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Süper Lig'de 4 maçtır kazanamayan Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde ilk kez bir sezonda iki kez 4+ maçlık galibiyet hasreti yaşıyor.