Galatasaray eski Başkanı Mustafa Cengiz'e son veda! Başkan Erdoğan'dan duygulandıran sözler: Gönül kırmaz kazanırdı

Son dakika haberi! Kanser ve beyin tümörü hastalıkları nedeniyle bir süredir tedavi altında olan Mustafa Cengiz'den dün acı haber gelmişti. Cengiz, Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. Başkan Erdoğan da cenaze namazına katıldı. Başkan Erdoğan cenaze namazı sonrası yaptığı açıklamada, "Rabbim gönül kırmayan gönül kazanan, bu hal üzerine devam eden Mustafa ağabeyimize inşallah cennetiyle cemaliyle de ödüllendirsin." dedi. Öte yandan törene Cengiz ile arasında gerilimler yaşanan Terim de katıldı.

Giriş Tarihi 29 Kasım 2021, 15:17 Güncelleme 29 Kasım 2021, 16:53
Galatasaray eski Başkanı Mustafa Cengiz’e son veda! Başkan Erdoğan’dan duygulandıran sözler: Gönül kırmaz kazanırdı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Mustafa Cengiz, son yolculuğuna uğurlandı.

Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan Galatasaray Kulübü'nün eski Başkanı Mustafa Cengiz, dün tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

71 yaşında vefat eden Mustafa Cengiz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde ikindi namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.


BAŞKAN ERDOĞAN: BU CAMİANIN İÇERİSİNDE YÖNETİCİLİKTE BİR BEYEFENDİ TANIDIM DERSEM HAKSIZLIK YAPMIŞ OLMAM
Cenazede namazı sonrası konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Cengiz ile ilgili görüşlerini şöyle paylaştı:

"Her şeyden önce şu anda musallada hakka uğurlamakta olduğumuz Mustafa Cengiz Beyefendinin cenaze namazını hep beraber icra ettik. Rabbim mekanını cennet eylesin.

Gerçekten bu camianın içerisinde yöneticilikte bir beyefendi tanıdım dersem haksızlık yapmış olmam. Hakikaten bir beyefendiydi. Ve bir beyefendi olarak da görevini son ana kadar böyle icra etti.

Rabbim inşallah gönül kırmayan, gönül kazanan Mustafa ağabeyimizi, inşallah cennetiyle cemaliyle de ödüllendirsin. Ailesine ve camiaya rabbim sabırlar lütfeylesin. Rabbim yar ve yardımcısı olsun inşallah."




BAŞKAN ERDOĞAN'LA BİRLİKTE SİYASET VE SPOR CAMİASINDAN BİRÇOK İSİM KATILDI
Cenaze törenine; Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, TFF Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Kulübü eski Başkanlarından Adnan Polat, Dursun Özbek ile Faruk Süren, Galatasaray Kulübü eski Yöneticileri Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay, Kaan Kançal, Galatasaray Kulübü Teknik Direktörü Fatih Terim, takım kaptanı Fernando Muslera ile Cengiz'in ailesi ve çok sayıda seveni katıldı. Mustafa Cengiz'in naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Ulus Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına götürüldü.

TERİM CENAZEYE KATILDI


Mustafa Cengiz, başkanlığının son dönemlerinde Fatih Terim'le tartışmalar yaşamış ve yola devam etmeyi düşünmediklerini söylemişti.

İkilinin arasında gerilimler yaşansa da Terim, Cengiz'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı ve cenaze törenine katıldı.


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray eski Başkanı, Mustafa Cengiz'in vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımlamıştı.

Başkan Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı, iş insanı Sayın Mustafa Cengiz'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Mustafa Cengiz'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Galatasaray ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.




SARPER CENGİZ: REHBERİMİ KAYBETTİM

Merhum Mustafa Cengiz'in oğlu Sarper Cengiz ise kahramanını kaybettiğini belirterek, "Sadece babamı değil rehberimi kaybettim. Hayatta her şeyi açık ve net konuşabildiğim, danışabildiğim yol göstericimi kaybettim. Keşke elden daha fazla gelseydi. Sürece başladığımızdan beri yaklaşık 18 aylık süreç müthiş bir mücadeleyle geçti. Çok dirayetli davrandı. İnsan babası hiç ölmeyecek zannediyor. Nasıl bir evlada hastalık süreci öğretilir buna da hazırladı beni. Canımı feda etmeye hazırdım ama buraya kadarmış. Açamadığım telefonlar var, hepsinden özür diliyorum. Onların dileklerini de kalbimizde hissettiğimizin bilinmesini isterim. Türk milletinin, Galatasaray camiasının, sevenlerinin başı sağolsun. Babamı hiç unutmayacağım. Benim kahramanımdı. Gaziantep'ten çıkıp oradaki gençlerimize de heyecan katacak bir başarı hikayesiydi. Mekanı cennet olsun." diye konuştu.

SON KEZ GEÇTİ
Merhum Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, son kez Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin önünden geçti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN