2. Muslera faciası! Yine Galatasaray’ı yaktı...

Galatasaray 56’da Muslera’nın atılmasıyla 10 kişi kaldı... Kerr penaltıdan skoru 1-0 yaptı... Yeni transfer Boey 3 dakika sonra yanıtladı. Cimbom işi 12 Ağustos’taki rövanşa bıraktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2021 Güncelleme 06 Ağustos 2021, 06:59
2. Muslera faciası! Yine Galatasaray’ı yaktı...

İÇİNDEKİLER

Aslan'ın tadı yok... Galatasaray UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında St. Johnstone ile Fatih Terim Stadı'nda 1-1 berabere kaldı. 3. dakikada sol kanattan Aytaç Kara'nın ceza sahasına açtığı ortada topu kontrol edip önüne alan Muhammed boş pozisyonda golü bulamadı.

KEREM'İN VURUŞU DİREKTE
8. dakikada Aytaç Kara'nın sol taraftan ortasında Muhammed topu Kerem'in önünde kaldı. Kerem'in dönerek yaptığı vuru direkten döndü. 15'te Marcao'nun kafasını kaleci kurtardı.



ÜST ÜSTE İNANILMAZ HATALAR
56. dakikada önce Aytaç sonra Muslera inanılmaz bir hata yaptı. Muslera kırmızı kart görürken, St. Johnstone penaltı kazandı. Topun gerisine geçen Kerr'in golüyle İskoç ekibi 1-0 öne geçti.



Yaptığı büyük hata sonrası kırmızı kart gören Fernando Muslera adeta yıkıldı. Uruguaylı eldivenin yerine 2000 doğumlu Berk oyuna girdi.

BOEY'DEN DÜZGÜN BİR VURUŞ
3 dakika sonra Boey sahne aldı. Fransız yıldız çaprazdan düzgün bir vuruşla golü attı: 1-1. 87'de Luyindama vurdu, Clark çıkardı ve maç 1-1 bitti. Rövanş 12 Ağustos'ta oynanacak.

PSV MAÇINA GÖRE 5 FARKI İSİM 11'DE
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, geçen hafta PSV ile oynanan rövanş maçının 11'inde 5 değişiklik birden yaptı... Tecrübeli hoca De- Andre Yedlin, Ömer Bayram, Emre Kılınç, Barış Alper Yılmaz ve Jesse Sekidika'yı kulübeye gönderirken yeni transferler Sacha Boey, Patrick van Aanholt ve Berkan Kutlu'nun yanı sıra Ryan Babel ve sakatlığı geçen Taylan Antalyalı'ya şans verdi.



BOEY İLKİ BAŞARDI
Galatasaray'ın yeni transferlerinden Sacha Boey dün bir ilki başardı... Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez sahaya çıkan Fransız sağ bek karşılaşmanın 60. dakikasında skoru 1-1'e getiren gollü attı. Boey böylece profesyonel kariyerinde ilk kez golle buluşmayı başardı. Maçın ilk yarısında tutuk bir görüntü sergilese de ikinci devre açılan genç yıldız attığı golün yanı sıra mücadelesiyle de tam not aldı. Karışık duygular yaşadığını söyleyen Sacha Boey, "Gol atmak büyük bir mutluluk ama kazanamadığımız için çok üzgünüm. Rövanşta daha dikkatli olarak turu geçeceğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı. Takıma hemen uyum sağladığınıda belirten Boey, "Galatasaray çok büyük bir kulüp. Çok doğru bir yerde olduğumu düşünüyorum" dedi.




BERKAN 40 YILLIK G.SARAYLI GİBİ!
4 Milyon Euro karşılığında Alanyaspor'dan transfer edilen Berkan Kutlu dün ilk kez Galatasaray formasını giydi. Terim'in 11'de görev verdiği genç futbolcu müthiş mücadelesi ve klas paslarıyla sahada sanki 40 yıllık Galatasaraylı gibiydi.



VAN AANHOLT TAM PUAN ALDI
Cimbom'un Hollandalı yeni sol beki Van Aanholt başarılı bir performans sergiledi. Tecrübeli yıldız hazır olmadığı için devre arası oyundan çıktı.

BABEL VASATI AŞAMADI
Aslan'ın Hollandalı oyuncusu Ryan Babel, St.Johnstone maçında etkili değildi. Tecrübeli yıldızın performansı Galatasaray taraftarını da bir hayli kızdırdı.

DAVİDSON'DAN KEREM'E ÖVGÜ!
İskoç ekibi St. Johnstone'un Teknik Direktörü Callum Davidson, "Galatasaray iyi oyunculara sahip. 7 numaraları (Kerem) çok iyi futbolcu, onu durdurmaya çalıştık. Maça onlar iyi başladı ama dakikalar ilerledikçe biz de kendimizi gösterdik. Sonuçtan mutluyum. İkinci tur için çalışacağız. Oyun planımız değişmeyecek" dedi.




TERİM: DEĞİŞE DEĞİŞE DEĞİŞECEĞİZ!
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, St. Johnstone maçından sonra açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, "Daha oyunun başında öne geçebilirdik. Bu tip takımlara karşı golü erken bulmanız çok önemli. Yakın mesafeden atamadık, direkten döndü, boş kaleye de atamadık. Atamadık! Bu tip durumları geçen seneden beri yaşıyoruz. 1-0 geriye düştük, üstüne 10 kişi kaldık. Herhalde bir takımın başına gelebilecek en kötü şey. Fakat takım iyi reaksiyon verdi, 1-1'i bulduk. Şimdi orada kazanmamız gerekiyor. Galatasaray orada kazanacaktır" şeklinde konuştu. Fatih hoca, "Daha iyi olacağız. Değişeceğiz, değiştireceğiz. Galatasaray değişe, değişe, değişecek" diyerek sözlerini tamamladı.