Galatasaray rotayı Fransa'ya çevirdi! Cimbom’un B planı Luiz Araujo

Olimpiu Morutan transferinde yüksek maliyet nedeniyle frene basan Galatasaray’dan flaş bir hamle geldi. Sarı-Kırmızılılar, Lille formasını giyen Luiz Araujo için harekete geçti.

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2021, 15:07 Güncelleme 02 Ağustos 2021, 15:07
Galatasaray rotayı Fransa’ya çevirdi! Cimbom’un B planı Luiz Araujo

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in hücumun sağına teknik kapasitesi yüksek ve sol ayaklı bir futbolcu istemesi üzerine harekete geçen yönetim ilk olarak Rachid Ghezzal için girişimlerde bulunmuştu.

CİMBOM ROTASINI FRANSA'YA ÇEVİRDİ
Cezayirli yıldızdan yüksek maaş talebi nedeniyle vazgeçen Galatasaray ardından Morutan'a yöneldi. Ancak Rumen yıldızın 10 milyon Euro'luk bonservis bedeli sonrası beklemeye geçen Cimbom rotasını bir anda Fransa'ya çevirdi.

6 MİLYON EURO'YU GÖZDEN ÇIKARDILAR
Sarı-Kırmızılılar; Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in Lille'den takım arkadaşı olan Luiz Araujo için düğmeye bastı. Fransız kulübüyle 1 yıl sözleşmesi kalan 25 yaşındaki Brezilyalı yıldız için Galatasaray'ın 6 milyon Euro'yu gözden çıkardığı belirtiliyor.


2017 yılında 10 milyon Euro karşılığında Sao Paulo'dan Lille'e transfer olan Araujo beklentileri tam olarak karşılayamadı. 136 maçta 18 gol atıp 8 asist yapan yıldız futbolcuya yeni sözleşme teklif edilmeyeceği öğrenildi.


Fransız kulübü sezon sonunda serbest kalacağı için Sambacı'yı bu transfer döneminde satmak istiyor. Galatasaray ile Lille arasındaki görüşmelerin kısa süre önce başladığı gelen bilgiler arasında.


SOL AYAĞINI ÇOK ETKİLİ KULLANIYOR
Geçen sezon Ligue 1'de 28 maçta görev yapan ve 4 gol, 2 asistlik performans sergileyen Luiz Araujo 1.75 boyunda. Sambacı sol ayağını çok etkili kullanıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN