Türkiye Kupası’nda da zafer Beşiktaş’ın oldu

Zafer yine Kartal’ın... Beşiktaş, cumartesi günü lig şampiyonluğunu ilan ettiği İzmir’de dün de Ziraat Türkiye Kupası’nı kaldırdı. Siyah- Beyazlılar, A Spor’dan naklen yayınlanan finalde Antalyaspor’u 2-0 yendi. Tarihinde 10. kez Türkiye Kupası zaferini yaşayan Beşiktaş, 2009 yılından sonra ilk kez sezonu duble yaparak tamamladı.

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 19 Mayıs 2021
Türkiye Kupası’nda da zafer Beşiktaş’ın oldu

İÇİNDEKİLER

Zafer yine Kartal'ın... Beşiktaş, cumartesi günü lig şampiyonluğunu ilan ettiği İzmir'de dün de Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldırdı. Siyah- Beyazlılar, A Spor'dan naklen yayınlanan finalde Antalyaspor'u 2-0 yendi. Tarihinde 10. kez Türkiye Kupası zaferini yaşayan Beşiktaş, 2009 yılından sonra ilk kez sezonu duble yaparak tamamladı.

BEŞİKTAŞ FİNALE FIRTINA GİBİ BAŞLADI
Gürsel Aksel Stadı'ndaki finale fırtına gibi giren Beşiktaş 3. dakikada Josef'le 1-0 öne geçti. 30. dakikada Rosier sahneye çıktı ve skor 2-0 oldu. 39. dakikada Atiba'nın şutu direkten döndü. 64. dakikada Gökdeniz vurdu, Utku ayağıyla çıkardı.

ANTALYA ÇOK UĞRAŞTI AMA YETMEDİ
74'te Gökdeniz yüzde yüz pozisyonda topa vuramadı. 90+2'de Veysel'in şutu direkten döndü ve Kartal kupa şampiyonu oldu. Beşiktaş bu akşam 19.03'te Vodafone Park'ta düzenlenecek törende Süper Lig kupasını da kaldıracak.

GHEZZAL FİNALDE DE SAHNEDE
Attığı goller ve yaptığı asistlerle Süper Lig'e damgasını vuran Rachid Ghezzal, Türkiye Kupası finalinde de sahnedeydi. Harika bir futbol sergileyen Cezayirli futbolcu, skoru 2-0 yapan golün hazırlayıcısı oldu. Ghezzal için "Yönetim ne yapıp edip, takımda tutmalı" ifadesini kullandı.

BU SEZON HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAZ
Çifte kupalı şampiyonluğun en önemli mimarı Sergen Yalçın dünkü finalin ardından büyük bir sevinç yaşadı. Başarılı hoca, "Bu sezon unutulmaz. Bu yüzden çok mutluyum. İki kupa kazanmak çok önemli. Allah'tan başka bir şey istemem. Çok yorumdum. Biraz dinlenmek istiyorum. Bir süre futbol konuşmayacağım" dedi.

ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kupa finali sonrası Beşiktaş'ı "2021 Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olan Beşiktaş futbol takımını ve tüm Beşiktaş camiasını gönülden tebrik ediyorum" ifadeleriyle kutladı.

FİNAL TOPU ARAS KARGO'DAN
Aras Kargo, Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasının topunu TFF Riva tesislerinden teslim alarak Gürsel Aksel Stadı'na taşıdı. Aras Kargo, özel bir mini araçla başlama vuruşu için topu maçın hakemine teslim etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş kupayı kaldırdı! İşte kutlamalardan kareler...