SON DAKİKA: Fenerbahçe'ye kritik Trabzonspor maçı öncesi büyük şok!

Son dakika haberi! Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe'de büyük bir şok yaşanıyor. Hatayspor maçında sakatlanan ve henüz tam olarak iyileşemeyen Luiz Gustavo'nun, derbide oynaması zor görünüyor. Kanarya, Luiz Gustavo'suz çıktığı maçların istatistikleri ise camiada şok etkisi yarattı. İşte Gustavo'nun son durumu ve o istatistikler...

Giriş Tarihi 26 Şubat 2021, 09:51 Güncelleme 26 Şubat 2021, 09:51
SON DAKİKA: Fenerbahçe’ye kritik Trabzonspor maçı öncesi büyük şok!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Luiz Gustavo, Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Takımdan ayrı şekilde özel program dahilinde çalışmalarını sürdüren Gustavo, Trabzonspor maçında sahada olmak istese de sarı-lacivertli kulübün doktorları yaptıkları son kontrollerde Brezilyalı futbolcunun sakatlığının hala risk taşıdığı konusunda fikir birliğine vardı.


Oynadığı bölümde sürekli Fenerbahçe'nin en iyilerinden biri olan Brezilyalı yıldız, performansıyla takımını da yukarı çıkarmayı başardı. Gustavo'nun olmadığı dönemde ise Fenerbahçe saha içerisinde zorluk çekti ve iyi skor almakta güçlük yaşadı.



DERBİLERDE HÜSRAN

2019/20 sezonunun 4. haftası itibariyle Fenerbahçe'ye katılan ve 28 lig maçına çıkan Luiz Gustavo, 3 maç kaçırdı. Gustavo'nun olmadığı maçlarda Fenerbahçe; Galatasaray'a Kadıköy'de 3-1, Beşiktaş'a deplasmanda 2-0 mağlup oldu.



Ligin son haftasındaki Rizespor karşılaşmasında ise 3-1'lik skorla kazanan Fenerbahçe oldu. Gustavo, Galatasaray derbisinde sarı kart cezası, diğer iki maçta ise sakatlığı nedeniyle görev alamadı.

2020/21 sezonunda Gustavo, 4 lig ve 1 kupa maçı kaçırdı. Gustavo'nun sarı kart cezalısı olduğu maçta Fenerbahçe, Denizlispor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti ancak maçın yıldızlaşan ismi kaleci Altay Bayındır oldu.


GUSTAVO'SUZ KADIKÖY'DE YÜZ GÜLMÜYOR
Gustavo'nun sakatlandığı Hatayspor maçında, sarı lacivertliler Brezilyalı yıldızdan yoksun oynadığı bölümde çok zorlansa da 2-1 kazandı. Gustavo'suz çıkılan Galatasaray derbisinde Fenerbahçe, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Karagümrük'ü deplasmanda mağlup eden Fenerbahçe, Göztepe'ye ise Kadıköy'de 1-0 kaybetti.



3 GALİBİYET 5 MAĞLUBİYET
Fenerbahçe, Gustavo'suz çıktığı Başakşehir maçında da uzatmalar sonucunda 2-1 kaybetti ve kupaya veda etti. Fenerbahçe, geride kalan süreçte Luiz Gustavo olmadan 8 maça çıktı. Sarı lacivertli ekipler, bu maçlarda 3 galibiyet ve 5 mağlubiyet elde etti.

Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış takımlara karşı Gustavo'suz 4 maça çıkan Fenerbahçe, 4 mağlubiyet aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN