Fenerbahçe bataklığı andıran sahada Çaykur Rizespor’u tek golle geçti

Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla 45 puana ulaşan sarı lacivertliler maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2021 Güncelleme 31 Ocak 2021, 06:58
Fenerbahçe bataklığı andıran sahada Çaykur Rizespor’u tek golle geçti

İÇİNDEKİLER

Zirve yarışında puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe evinde Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi ve maç fazlasıyla zirveye çıktı. Sarı-Lacivertliler yağmur nedeniyle balçığa dönen zeminde çok zorlandı. 7. dakikada Caner'in kaleye doğu giden kornerini Gökhan çeldi.

PELKAS TOPU DIŞARIYA VURDU
34. dakikada savunmadan seken topla buluşan Pelkas'ın vuruşu üstten auta gitti. 38. dakikada Samatta'nın sol ayağıyla plasesi auta gitti. 45+1'de Enner Valencia'nın etkili frikiği kaleci Gökhan'a da çarparak ağlarla buluştu: 1-0.

RİZESPOR 10 KİŞİ KALDI
49'da Caner'in hata yaptı ama Samudio topu dışarıya attı. 57'de Michalak'ın şutu yan ağlarda kaldı. 78'de Samudio önemli bir fırsatı harcadı. 87'de Fabricio 2. sarı kartı görüp atıldı. Kalan dakikalarda skor değişmedi.

MESUT ÖZİL TRİBÜNDE
Fenerbahçe'nin flaş transferi Mesut Özil dünkü karşılaşmayı da tribünden izledi. Yıldız futbolcu henüz hazır olmadığı için maç kadrosuna alınmadı. Henüz takımla birlikte antrenmarlara başlamayan Mesut Özil'en en erken Galatasaray derbisinde kadroya alınması bekleniyor.

SZALAİ İLE KALE KAPALI
Ara transferde Apollon Limasol'dan transfer edilen Attila Szalai dün de çok başarılıydı. Fenerbahçe, Macar stoperin forma giydiği ikinci maçta da kalesini gole kapatma başarısını gösterdi.

VALENCİA'NIN GOLÜ GÖKHAN'A YAZILDI!
Fener'i 1-0 öne geçiren golde Valencia'nın frikiğinde top son anda kaleci Gökhan'a çarptı. Abdülkadir Bitigen de golü kendi kalesine olarak yazdı.

SAVAŞARAK KAZANILMASI GEREKEN BİR MAÇTI
Çok zorlanmasına rağmen evinde Rizespor engelini aşan Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut 3 puan nedeniyle çok mutluydu. Başarılı hoca, "90 dakikaya bakınca oynayarak değil, savaşarak kazanılması gereken bir maçtı. Oyuncularımız da bunu gayet iyi yaptı" ifadelerini kullandı.

OSAYI İLK MAÇINDA KLASINI GÖSTERDI!
Kısa bir süre önce QPR'den Fenerbahçe'ye transfer olan Bright Osayi Samuel dün ilk maçına çıktı. İkinci yarıda Mame Thiam'ın yerine oyuna giren İngiliz futbolcu Fabricio'ya ikinci kartını gösterdi ve klasını ortaya koydu.

VAR FENERBAHÇE'YE ÇALIŞTI
Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen Çaykur Rizespor'un yardımcı antrenörü Gabriel Margarit, VAR sisteminin uygulanış şeklini eleştirdi. Margarit, "Bence attığımız gol geçerliydi ama bugün VAR sistemi sadece F.Bahçe için çalıştı, bizim için çalışmadı" diyerek hakemleri eleştirdi.