Son dakika Fenerbahçe haberleri | Mesut Özil imzayı attı! İşte tarihi törenden öne çıkanlar

Son dakika haberine göre Fenerbahçe'nin yeni transferi Mesut Özil, kendisini 3,5 yıllığına Fenerbahçe'ye bağlayacak sözleşmeye imzayı attı. Yıldız futbolcunun imza törenini tüm dünyadan ajanslar takip etti. Mesut Özil'in transfer töreninde ilk sözü Fenerbahçe Başkanı Ali Koç aldı. Koç, transferle ilgili taraftarlara teşekkür etti. Daha sonra sözü alan Emre Belözoğlu, "Mesut'la birlikte güçlenecek ve kupalar kaldıracağız" dedi. Son olarak konuşan Mesut Özil ise "Çok mutluyum. Fenerbahçe için rüyaydı, benim için hayaldi. İki taraf arasında bağlantı olacak." ifadelerini kullandı. Takvim.com.tr de tarihi töreni yerinden takip etti.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2021, 15:06 Güncelleme 27 Ocak 2021, 17:03
Son dakika Fenerbahçe haberleri | Mesut Özil imzayı attı! İşte tarihi törenden öne çıkanlar

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin tüm dünyada ses getiren Mesut Özil transferi bugün resmi imza töreniyle bir kez daha duyuruldu. Sarı-lacivertlilerle yaptığı 3.5 yıllık anlaşma KAP'a bildirilen yıldız futbolcu, basının karşısında imza attı.

Basın toplantısında ilk olarak konuşmaya başlayan Ali Koç, taraftarlara teşekkür etti. Koç, "Şu an fiziken taraftarımızla beraber olamasak da Mesut'un gelişiyle birlikte taraftarımız her zaman olduğu gibi coşkularını paylaştı. Bu transfer özelinde yaptığımız her hamleyi rekor düzeyine getiren taraftarımıza teşekkür ediyorum." dedi.



İşte Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar:
Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Şu an fiziken taraftarımızla beraber olamasak da Mesut'un gelişiyle birlikte taraftarımız her zaman olduğu gibi coşkularını paylaştı. Bu transfer özelinde yaptığımız her hamleyi rekor düzeyine getiren taraftarımıza teşekkür ediyorum. Mesut'un da ailemize katılımıyla nice güzel anılarımız ve şampiyonluklarımız olacaktır. Kulübümüz için tarihi günlerden biri daha.

TRANSFER NASIL OLDU? 7 HAZİRAN 2019'DA...
Bu iş nasıl oldu, kısaca anlatacağım. Bu transfer nasıl gerçekleştirildi anlatmak istiyorum. Çünkü burada Mesut'un kariyerini konuşacak kişi ben değilim, herkes biliyor herkes yazıyor. İşin sır tarafında perdeyi aralayalım istedik. Hepiniz biliyorsunuz ki Mesut pek çok kez Fenerbahçe'ye olan sevgisi, sevdasını değişik platformlarda dile getirdi. Biz bu hikayenin başlangıç tarihini Mesut'un evlilik gününü yani 7 Haziran 2019'u alıyoruz. Tanışmadığımız için beni çağırmamıştı (Gülüyor) O gün büyük aşkını evlilikle taçlandırdı. 20 Haziran 2019'da yaptığımız Win&Win kampanya yayınında bu işin kıvılcımı başladı"

"BU HİKAYENİN PEK ÇOK KAHRAMANI VAR"
"Bu hikayenin pek çok kahramanı, emek sarf edenleri oldu. Acun Ilıcalı'yla bir yaz günü oturduk ve konuşuyorduk. 'Arsenal'le seneye sözleşmesi bitiyor, Fenerbahçe'ye kazandıralım' dedi. Ben de nasıl olurunu konuştum, maddi şartlar... Dedi ki 'Mesut sadece bir futbolcu değil, müthiş bir ticari potansiyeli var' Ben de 'Keşke ocak ayında gelse, haziranı beklemesek' dedim. Kasım ayında işler somutlaşmaya başladı. Bu iş fikir jimnastiğinden gerçeğe dönüşmek üzere olan bir süreçti..."

"8 ARALIK'TA LONDRA'YA YOLA ÇIKTIK..."
"Kasım ayında Mesut'un dostu avukatı, menajer, mentoru Erkut'la görüştük. Konuşmanın devamında bu transferin gerçekleşmesinin olası olduğuna inanmaya başladım. Erkut dedi ki 'Mesut bir gün Fenerbahçe'de oynamak istiyor. Bunu da 35-36 yaşında yapmak istemiyor. Şu an bir fırsat doğuyor. Finansal konular öncelik değil. Kısa zamanda görüşmemizde fayda var' dedi. 8 Aralık günü Samandıra'da bir röportajım olmuştu. Bu konuya girmeyecektim. Ben de o zaman sorulan bir soruya 'Gerçekleşmesi zor ama gerçekleşirse güzel bir rüya' olur demiştim. 8 Aralık'ta Londra'ya yola çıktık..."

*Mesut Özil törene ailesiyle beraber geldi

"LONDRA'DA ARSENE WENGER'LE GÖRÜŞTÜK"
"Londra'da Arsene Wenger'le bir görüşme yaptım ve bugün nasıl olduğunu sordum. Sahada, soyunma odasında nasıl, bize gelince tepeden bakar mı tarzı konuştuk. Wenger'den o kadar olumlu geri bildirimler aldım ki ona da teşekkür ederim. Sayın Wenger'i, Erol Bulut'la görüştürdük onun için de olumlu bir görüşme oldu."

"MESUT, EKONOMİK ŞARTLARIN ÖNEMLİ OLMADIĞINI ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİNİ DİLE GETİRDİ"
"Bir dostumuzun evinde Mesut'la, Mutlu'yla tanıştık. Orada bir şey dikkatimi çekti. Çocukluğundan beri hayalini kurduğu takımda oynamanın hayalini kurduğunu ve maddi koşulların kesinlikle önemli olmadığını dile getirdi. Burada iş gerçeğe dönüşmeye başladı. Pürüzler giderildi, detaylar gerçekleştirildi. Transfer için Mesut ile Arsenal arasındaki pürüzler giderildi. Kısacası daha düne kadar gerçekleşmesi rüya gibi görülen bir transferi daha Fenerbahçemiz gerçekleştirdi"

"BİZDEN DAHA İYİ TEKLİFLER DE VARDI"
"Böyle bir dünya yıldızının bonservissiz şekilde kulübümüze gelebilme imkanı... Türkiye'ye gelmek istemesi, çocukluk hayali hepsi yan yana geldiğinde bu şartların zamanlaması yan yana geldiğinde Fenerbahçe'nin büyüklüğüyle gerçekleştirilen bir transfer oldu. Kendisine bizden daha iyi teklifler vardı ama Mesut'un duruşu da etkili oldu"

"BALAYI BİTİYOR BUGÜN İŞ BAŞLIYOR"
"Mesut, Fenerbahçe'sine kavuştu. Artık camiamızın bir parçası. Artık bugün balayı bitiyor ve artık iş başlıyor. Adaptasyon sürecini hızla atlatacağına inanıyorum. Transfer sürecinde inatla, sabırla, gaza gelmeden ve getirmeden adım adım çalıştık, uğraştık. Çok şükür bugünlere ulaştık.

"SMS'LER ÇEYREK MİLYONA ULAŞTI"
"Biz Mesut için yeni bir kampanya başlatmadık. Fener Ol'un adını kısa süreliğine değiştirdik. 'MesutOl', FenerOl kampanyasının ardında bir iştir. Bu coşkulu süreçte Fenerbahçe'nin yanında olan, çağrımıza büyük bir teveccühle karşılık veren taraftarımıza teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyorum. Yanılmıyorsam SMS'ler çeyrek milyona ulaştı. Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye gelmesini hayal eden taraftarımızın destekleri her zaman bizi mesut edecektir."

"MESUT KİM OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA, FENERBAHÇE'DE GÖSTERECEKTİR"
"Mesut Özil tüm dünyaya Mesut Özil'in kim olduğunu bir kez daha Fenerbahçe'de gösterecektir"

Ali Koç'un açıklamaları sonrası sözü Fenerbahçe Futbol Direktörü Emre Belözoğlu aldı. Belözoğlu konuşmasında, "Mesut, hepimiz için güzel bir rüya; Mesut için de çok güzel bir hayaldi. Burada bizim de birazcık payımız olduysa ne mutlu bize." dedi.

İşte Emre Belözoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:
Fenerbahçe'nin şanlı tarihinde birçok önemli transfer oldu. Mesut, hepimiz için güzel bir rüya; Mesut için de çok güzel bir hayaldi. Burada bizim de birazcık payımız olduysa ne mutlu bize. Ben bu transfer sürecinde daha yakından tanıma fırsatı bulduğum Mesut'la bir şeyler söylemek istiyorum. Mesut, insani değerleri, mütevazı duruşu, samimice ülkesine bağlılığıyla bütün gençlere örnek olabilecek biri. Ne mutlu ki bu güzel insan Fenerbahçeli"

"MESUT'LA BİRLİKTE GÜÇLENECEK VE KUPALAR KALDIRACAĞIZ"
"Çok iyi bir takımımız, çok iyi bir hocamız var. Mesut'la daha da güçlenecek ve kupalar kaldıracağız. Türkiye, Mesut'u kucaklamak için sabırsızlanıyor. Bugün ve yarın inşallah iyi günde kötü günde Mesut'la olacağız ve onu yalnız bırakmayacağız.

Emre Belözoğlu'nun ardından sözü Mesut Özil aldı. Fenerbahçe formasını giymenin çocukluk hayali olduğunu söyleyen Mesut, "Burada olduğum için çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

İşte Mesut Özil'in açıklamaları
Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü çok heyecanlıyım. Çok mutluyum. Fenerbahçe için rüyaydı, benim için hayaldi. İki taraf arasında bağlantı olacak. Allah'ın izniyle yeteneğimle takıma katkı sağlayacağım. Bir Fenerbahçeli olarak, Fenerbahçe'ye inanıyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum.

SORU-CEVAP BÖLÜMÜ

NASIL FENERBAHÇELİ OLDU?
"Beni Fenerbahçeli yapan aslında kendimim yani (Gülüyor) Küçükken maçları seyrederken biri Galatasaraylı biri Beşiktaşlı oluyordu. Ben Fenerbahçeliydim. Hep Fenerbahçeliydim ve öyle de kalacağım."

FENERBAHÇE'DEN EN ÇOK KİMİ BEĞENİYOR?
"Önceden Jay-Jay Okocha'yı çok beğeniyordum. Şu anda Pelkas'ı çok beğeniyorum. Aynı pozisyonda oynuyoruz, çok yetenekli bir futbolcu. O yüzden Pelkas diyorum."

ŞAMPİYONLUĞA İNANIYOR MU?
"Fenerbahçe her sezon ligi kazanmak için oynuyor. İnşallah en kısa sürede yani bu sezonda şampiyon olacağız."

"BÜYÜK KULÜPLERDE OYNADIM AMA FENERBAHÇE FARKLI"
"Bir futbolcu üzerinde her zaman baskı vardır. Büyük kulüplerde oynadım her zaman baskı oldu, Fenerbahçe'de de baskı olacağını biliyorum. En önemlisi sahada elimden geleni yapmak. Büyük kulüplerde oynadım ama Fenerbahçe farklı. Sevdiğim, değer verdiğim bir kulüp... Elimden geleni yapacağım.

Almanya'da doğan bir Türk olarak burada olmak çok heyecan verici bir durum. İnşallah en kısa sürede sahada olacağım. Duygusal yönü çok yüksek bir olay bu. Çocukluğumdan beri her zaman hayal ettiğim bir şey. Burada olduğum için çok mutluyum. İki taraf için de çok hayırlı olsun."

BUNDESLIGA'YA GERİ DÖNME İHTİMALİ VAR MI?
"Hayır, Bundesliga'ya bir gün geri dönme ihtimalim yok"

FUTBOLDA KEŞKESİ VAR MI?
"Keşke daha erken olsaydı iyi ki bugün oldu"

"HER ZAMAN MAÇA GELMEK İSTEMİŞTİM, FUTBOLCU OLARAK NASİP OLUYOR"
"O zamanlar geldiğimde stada gidip maç atmosferini yaşamak istiyordum maalesef olmadı. Şimdi oyuncu olarak o güzel sahada takım arkadaşlarımla güzel maçlar sergileyeceğiz. O yüzden çok mutluyum"

SCHALKE'DEYKEN FENERBAHÇE FORMASIYLA ANTRENMANA GİTTİĞİ İÇİN GÖNDERİLDİ Mİ?
"Öyle bir durum yoktu, o dönemki kulübüme saygısızlık olurdu. Öyle bir şey yaşanmadı"

ALMANYA MİLLİ TAKIMI'NI SEÇMESİ VE BURAK YILMAZ'LA İLGİLİ GÖRÜŞLERİ...
"Geçmiş bitmiş bir olay. Burak kardeşimize başarılar diliyorum. İnşallah kendisini sahada en güzel şekilde, Türkiye'yi en güzel şekilde temsil eder. Başarılar diliyorum"

HANGİ ÜÇLÜ DAHA ÖNDE? ALEX, BARONI, EMRE BELÖZOĞLU MU GUSTAVO, OZAN, MESUT MU?
Emre Belözoğlu: Mesut da çok zeki ama ben de fena değildim (Gülüyor) Alex ve Baroni de çok büyük futbolcuydu. Şu anki üçlüyü daha önde görüyorum ama bunun teknik kararlar olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Kararı hocamız verecek"

BU TARZ TRANSFERLER DEVAM EDECEK Mi?
Ali Koç: Evet çok iyi bir futbolcu transfer ettik. Bununla beraber büyük yıldızları getirme potansiyelimizi gösterdik ama o dönemden bu yana futbol piyasası çok değişti. Fransa gol kralını bugün getirmek için bütün Türk kulüpleri bir araya gelse olmaz. Ara çok açıldı. Geçmiş yıllardaki gibi olabileceğini düşünmüyorum. O yüzden kendi yıldızlarımızı üretmeliyiz. Son 10 yılda Avrupa, Dünya futboluna damga vurmuş bir futbolcuyu buraya getirmek her kulübün yapabileceği bir şey değil.

Fenerbahçe Kulübü; Mesut Özil'in imza töreninde, "Boğazın en şanlı, görkemli ve cesur spor kulübü" sloganını kullandı. Mesut Özil'in sarı-lacivertli formayı giyeceği imza töreni, yabancı ajanslar aracılığıyla tüm dünyada takip ediliyor. Birçok canlı yayın araçlarının da hazır bulunduğu organizasyona listede ismi bulunmayan hiç kimse alınmadı.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde başlayan törene yalnızca Türkiye'den değil dünyanın birçok farklı ülkesinden gazeteciler de katıldı. Toplam 64 farklı kuruluştan 132 basın mensubunun akreditasyon yaptırdığı imza töreninde 10 yabancı medya kurumu yer aldı.

Bu arada Fenerbahçe Yönetimi, farklı bir çalışma daha başlattı. Taraftarların da imza törenini izlemesine imkan sunan sarı-lacivertliler, 'Mohikan' uygulaması üzerinden bu tarihi anları Zoom'dan takip edebilmesini sağladı. İnteraktif katılım için Fenerbahçe'nin resmi sitesinden konuyla ilgili açıklamalar yapıldı.

Kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan 3.5 yıllık imzayı atan Mesut Özil, yarım sezon eski kulübü Arsenal'den ücret alacak. Bu süreçte kasasından para çıkmayacak olan F.Bahçe, gelecek 3 sezon için yıldız futbolcuya senelik 3 milyon euro ödeyecek.

Mesut'a 500 bin euro imza parası verecek Kanarya, sportif başarılara bağlı olarak da Arsenal'e en yüksek 1 milyon 750 bin euro ödemede bulunacak.

Samandıra'da 3 gündür idmanlara çıkan Mesut Özil, lisansı da dün çıktı. Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinde yıldız futbolcunun ismi yer almaya başladı. Bu arada 32 yaşındaki futbolcu, sezon sonuna kadar memleketi Zonguldak'ın plaka kodu olan 67 numaralı formayı giyecek.

FENERIUM'DA M10 HEYECANI
Fenerbahçe'nin flaş transferi Mesut Özil'in bugün basın karşısında atacağı imza öncesi ürünleri Fenerium'da görücüye çıktı. Sweetshirt 160, tişört 80, şapka 65, maske de 25 TL olarak satışa çıkarıldı.