UEFA Avrupa Ligi'nde Milan’a 3 gol atan Yusuf Yazıcı tarihe geçti

UEFA Avrupa Ligi'nde Lille'in Milan'ı 3-0 yendiği maçta hat-trick yapan Yusuf Yazıcı gündeme oturdu... Sparta Prag ağlarını da 3 kez havalandıran Yusuf Yazıcı, Avrupa Ligi’nde 2 deplasman maçında hat-trick ilk oyuncu oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2020 Güncelleme 07 Kasım 2020, 07:01
UEFA Avrupa Ligi’nde Milan’a 3 gol atan Yusuf Yazıcı tarihe geçti

İÇİNDEKİLER



Avrupa Ligi
'nde Lille'in Milan3-0 yendiği maçta hat-trick yapan Yusuf Yazıcı gündeme oturdu... Sparta Prag deplasmanında da rakip ağlara 3 gol bırakan milli futbolcu tarihe geçti. Yusuf bir Avrupa Ligi sezonunun grup aşamasında iki hat-trick yapan ve bunu iki deplasmanda başaran ilk oyuncu oldu. Gol sayısını da 6'ya çıkaran genç yıldız 2012- 2013 sezonunda 8 gol atan Burak Yılmaz'ın ardından bir Avrupa Kupası sezonunda en çok gol atan ikinci Türk oyuncu olarak da kayıtlara geçti. Fransız basını maçla ilgili yorumlarında, "Lille, Yusuf'un liderliğinde Fransız futbolunun onurunu kurtardı. Yusuf'un golleri, Zlatan'ı üzdü" dedi.



MANŞETLERİ SÜSLEDİ
Yusuf müthiş performansı sonrası başta L'Equipe olmak üzere Fransız basınında manşetleri süsledi.



Yusuf Yazıcı, Rivaldo'nun ardından San Siro'da Milan'a karşı hat-trick yapan ikinci oyuncu oldu. Lille maçın ardından soyunma odasında zafer fotosu çektirdi.

UEFA Yusuf Yazıcı'nın Avrupa Ligi'nde haftanın oyuncusu seçildiğini açıkladı.