Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan Trabzonspor Divan Kurulu'nda önemli açıklamalar

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu gerçekleştirilen divan kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Ağaoğlu açıklamasında "3 kupada hedefe yürüyen bir takımız. 40 yıllık süreç içerisinde 3 kupada hedefe yürüyoruz, heyecanlıyız" de ve ekledi  "Trabzonspor gerçeği bazılarını rahatsız ediyor." İşte Başkan Ağaoğlu'nun açıklamalarından satır başları...

Giriş Tarihi 26 Haziran 2020, 14:59 Güncelleme 26 Haziran 2020, 15:19
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’ndan Trabzonspor Divan Kurulu’nda önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Ağaoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları...

"Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz, herkesin gözü üzerimizde. Çok erken ayağımızın takılması bekleniyordu. Bunu futbolcularımızın üzerinden yapmaya çalıştılar, teknik heyet üzerinden yapmaya çalıştılar, farklı unsurları devreye sokarak yapmaya çalıştılar, elde etmiş olduğumuz başarıları, gelmiş olduğumuz noktayı farklı birimlerle ilişkilendirmeye çalıştırlar ama güneş balçıkla sıvanmaz."

"Netice itibariyle bugün öyle bir noktaya geldik ki bunların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığı ve Trabzonspor'un bileğinin gücüyle, kendi doğrularıyla, ahlaki değerlerle, futbolun ve sporun doğrularıyla bu noktaya geldiği gerçeği bir takım kesimleri rahatsız etti."

"Onların yerinde olsam bende rahatsız olurdum. Bir kulüp düşünün ki, tüm kupaların finalisti, 16.5 milyon Euro ile buralara geldi. Kendisinden üç dört beş alt kat fazla bütçelerle oluşan takımlarla mücadele ediyor ve onlardan çok daha başarılı bir konumda. Oralarda olsaydım bundan bende rahatsızlık duyardım."

"Alanya maçıyla birlikte oluşmuş olan puan kaybı ve bunun oyuncularımız üzerinde yaratacağı psikolojik baskının, takip eden maçlara yansıyacağı görüşünde olan insanlar vardı. Yaklaşık 35-36 gündür bu tesislerdeyim. Günün 24 saati oyuncularımızla ve arkadaşlarımızla beraberim."

"İyi ki böyle oldu demiyorum ama takım, oyuncular, teknik heyet, olduğundan daha fazla şekilde baskıdan ziyade motive olduğunu çok açık bir şekilde söyleyebilirim."

"23 sene sonra Fenerbahçe'ye karşı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda galibiyet alınca kimse size kupa vermez. Beraberliğin dahi bize yettiği bir maçtı. Finalde de o kupayı inşallah, kaptanımızın, hocamızın ellerinde kaldırmayı inşallah Allah bize nasip eder."

"Bu sezon sadece 2 kupayla değil, 2+1, Süper Kupa ile taçlandırmak en büyük hedefimiz."

"Her zaman şunu söyledik, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz, bu süreç devlette. Otoritenin, devletin vereceği karara her zaman saygılı olur. Bana göre saygı kelimesini ağzından eksik etmeyen tek kulüp Trabzonspor'du."

"Biz bu ligin oynanacağı biliyorduk. İspanya, Almanya, İngiltere'nin de oynanacağını biliyorduk. Bu bir endüstri. Sahada 22 kişinin oynadığı basit bir oyun değil artık. Milyarlarca doların döndüğü devasa bir endüstri. Sadece işin bahis tarafında baktığımız zaman ne demek istediğimiz çok iyi anlarsınız. Oynanacaktı, oynanması gerekiyordu. Endüstrinin çarklarından birinin durması çökmesi anlamına gelir. Biz işin o tarafıyla hiç ilgilenmedik. Oynanacağını da bildiğimiz için 4 Mayıs tarihiyle çalışmalarımıza başladık. Biraz sıkıntılı olacağını biliyorduk."

"İnşallah Kayserispor maçından sonra Süper Lig kupası, kaptanımızın ellerinde, bu uğurda canlarını feda eden insanların, hatıralarına ve anısına, gökyüzüne yükselir. Tek hayalimiz bu."