Son dakika: Euroleague ve EuroCup maçları erteleniyor mu? Euroleague yönetiminden koronavirüs kararı

Son dakika haberi... Koronavirüs salgınının küresel risk haline gelmesinin ardından Euroleague yönetimi, Avrupa basketbol organizasyonları Euroleague ve EuroCup maçlarının geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Giriş Tarihi 12 Mart 2020, 12:15 Güncelleme 12 Mart 2020, 16:51
Son dakika: Euroleague ve EuroCup maçları erteleniyor mu? Euroleague yönetiminden koronavirüs kararı

İÇİNDEKİLER

Euroleague yönetimi, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle Euroleague ve EuroCup maçlarının geçici olarak askıya alındığını açıkladı.

NBA yönetiminin sezonu askıya alma kararının ardından Euroleague Oyuncular Birliği, maçların ertelenmesini talep etmişti.

OYUNCULAR BİRLİĞİ ERTELEME TALEP ETMİŞTİ
Dünyada corona virüsün hızla yayılması ve NBA'in aldığı sezonu askıya alma kararının ardından Euroleague Oyuncular Birliği, maçların ertelenmesini talep etti.

Yapılan açıklamada ELPA, sağlık güvenliğinin daha önemli olduğunu dile getirdi.

FIBA BÜTÜN ORGANİZASYONLARINI DURDURDU
Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 13 Mart'tan itibaren tüm maçları erteledi.

FIBA'dan yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle mevcut durumun değerlendirildiği, oyuncuların, antrenörlerin, yetkililerin, taraftarların sağlığı ve güvenliğini korumak adına tüm FIBA müsabakalarının yarından itibaren ertelendiği kaydedildi.

ANADOLU EFES'TEN MAÇ ÖNCESİ FLAŞ KARAR
Anadolu Efes, bu akşamki Valencia maçı öncesi kampı iptal ederek oyuncuları evlerine yolladı.