Ali Koç'un açıklamalarına tepkiler sürüyor: Bunun adı intihar

Fenerbahçe Başkanı Koç’un Avrupa’ya gidilmeyerek her yıl için yaklaşık 50 milyon Euro’yu elinin tersiyle itmeyi düşünmesi herkeste şok etkisi yarattı. Yağcıoğlu, “Şampiyon olacak bir kadroyu ocak ayında kurmak imkansız” diye konuştu... Çakar ise “Bu, 3. dünya ülkesi başkanlığıdır” ifadesini kullandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2018 Güncelleme 20 Aralık 2018, 07:58
Ali Koç’un açıklamalarına tepkiler sürüyor: Bunun adı intihar

İÇİNDEKİLER



Ligin
ilk yarısını küme düşme hattında tamamlama tehlikesiyle karşı karşıya olan F.Bahçe'de Başkan Ali Koç'un sözleri gündemi sarstı... Koç'un "Gerekirse Avrupa'ya gitmeyiz" çıkışı büyük tepkiyle karşılaştı. Taraftarlar isyan bayrağını açarken, futbol otoriteleri de Başkan Koç'un kararını "İntihar" olarak değerlendinrdi.



İLKER YAĞCIOĞLU: HAYALLERLE ÖRTÜŞMÜYOR
Fenerbahçe taraftarının yıllardır özlemini duyduğu Avrupa'da başarı ve bir Avrupa kupası hayali başkanın söylemleriyle örtüşmüyor. Bu ligde şampiyon olmanın amacı, Avrupa'ya gidebilmek ve orada başarılı oymaktır. Ayrıca UEFA kriterlerine uyulamadığını görüyoruz. Devre arasında yapılacak transferlerle geleceğin şampiyon takımını kurmak da bence mümkün değil.


OKTAY DERELİOĞLU: İŞLER BÖYLE ÇÖZÜLEMEZ
ALI Koç'un düşünceleri son derece yanlış ve tehlikeli. Finansal Fair Play, bir kulübün kurumsal yapısını ve mali başarısını gösterir. Ve artık kulüpler için en önemli başarı, mali başarıdır. Ali Koç'un bunu ayırt etmesi gerekir. Geçmişten gelen sıkıntılar olabilir ancak şu anki yönetim buna göğüs gerecek. Avrupa'ya gitmemekle bu işler çözülmez.


AHMET ÇAKAR: YILDIRIM'IN SUÇU NEYDİ?
ALI Koç göreve gelirken, "Avrupa'nın en büyük 10 kulübü arasına gireceğiz" diye konuşmuştu. Şimdi karakucak işlere başlıyor. "Gözü karartacağız, Avrupa'dan ceza alacağız, Türkiye'de şampiyonluk için oynayacağız" demek tam bir üçüncü dünya ülkesi kulüp başkanı yaklaşımıdır. O zaman Aziz Yıldırım'ın günahı neydi? Başkan Ali Koç sürekli Aziz Yıldırım'ı har vurup harman savurmakla, bütçeyi negatifleştirmekle suçlamıştı.