Güneş olmadı rota Avcı

TFF Başkanı, “Hocam grupta 4 maç kaldı. İki işi birlikte götürebilirsiniz” dedi. Güneş, “Kararı Fikret Bey verir” yanıtını verdi. Orman, Güneş’i bırakmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2017 Güncelleme 01 Ağustos 2017, 00:39
Güneş olmadı rota Avcı

İÇİNDEKİLER

Fatih Terim'den boşalan Milli Takım Teknik direktörlük koltuğu için dün TFF, Şenol Güneş ile buluştu. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile dün yaklaşık 1.5 saat süren bir görüşme yaptı. Demirören, Güneş'e "Hocam, bu milli bir dava... Hepimiz ülkemiz için uğraşıyoruz. Biz size Beşiktaş'ı da 'Bırakın' demiyoruz. Bu konudaki tutumunuzu biliyoruz. Dört maçlık bir süreç olarak değerlendirin. Karşılaşmalar çok yakın, ortada bir kriz var ve bizi bu krizden çıkaracak olan sizsiniz... Takımı tanıyorsunuz, birçoğu ile çalıştınız. Siz onları, onlar da sizi iyi biliyor. Bunu dört maçlık bir görev olarak düşünün. Olağanüstü bir süreç yaşanıyor" şeklinde konuştu.

FİKRET ORMAN: 4 MAÇA SICAK BAKMIYORUM
Şenol Güneş'in, "Ben Beşiktaş'ın sözleşmeli hocasıyım, benimle ilgili bir karar verilecekse, bunu benden önce Fikret Orman ile görüşmeniz gerekir" yanıtını verdi. İkili görüşmeden net bir sonuç çıkmadı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın ise, "4 maça sıcak bakmıyorum. Şampiyonlar Ligi'nde önemli maçlar var. Şenol hoca ya tamamen ayrılır ya da ayrılmaz" dediği öğrenildi. TFF'nin yeni rotasının ise Başakşehir'in hocası Abdullah Avcı olduğu bildirildi.




TFF İSTERSE BEŞİKTAŞ'IN SÖZ HAKKI YOK
"Milli Takımlar için görevlendirme" başlıklı 14. maddeye göre TFF, istediği taktirde kulübü ile ilişkisi devam etmek şartı ile istediği teknik direktörü belli bir süre için Milli Takım'ın başına getirme hakkına sahip. Öte yandan TFF dün bir açıklama yayınlayarak, Şenol Güneş'in kararını saygıyla karşılıyoruz" dedi.


İKİ TAKIMA KATKI YAPMAZ!
İşte açıklama, "TFF tarafından Başkanımız Fikret Orman'ın bilgisi dahilinde Şenol Güneş'e Beşiktaş'taki görevi devam ederken, Milli Takımımızı da yönetmesi için 4 maçlık bir teklif sunulmuştur. Bu teklifle ilgili hem Başkanımız hem de hocamız ortak bir değerlendirme yaparak böyle bir çalışma modelinin hem hepimizin ortak gururu olan Milli Takımımıza hem de ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek Beşiktaşımıza katkı sağlamayacağı konusunda hemfikir olmuştur"

LUCESCU DA LİSTEDE
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Şenol Güneş'ten gelen ret yanıtı sonrasında Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile görüşecek. Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi'nde yarın kritik maça çıkacak Avcı'dan da olumsuz cevap gelmesi halinde bu kez Romen teknik adam Mircea Lucescu ile temas kurulacak... Luce, G.Saray ve Beşiktaş ile şampiyonluk yaşamıştı. Gündemde Mustafa Denizli'nin ismi de var.