Seramonide Melo krizi

G.Saray'ın kupayı almasından sonra seramonide Demirören futbolcuları tek tek kutladı. Ancak Melo, F.Bahçe derbisi sonrası kendisi için "Gönderilmeli" diyen TFF Başkanı'nın elini sıkmayarak öç aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2014 Güncelleme 08 Mayıs 2014, 01:59
Seramonide Melo krizi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray 9 yıl aradan sonra Türkiye Kupası'nı kazanırken karşılaşma sonrası futbolcular büyük bir sevinç yaşadı. Türkiye Kupası'nı 15. kez kazanan Sarı- Kırmızılı futbolcular karşılaşma sonrası düzenlenen seramonide Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören tarafından tek tek tebrik edildi. Ancak Galatasaray'ın yıldızı Melo'nun seramonide Yıldırım Demirören'in elini sıkmaması geceye damga vuran olayların başında yer aldı.

TFF Başkanı, Fenerbahçe ile Galatasaray'ın oynadığı derbide Melo'nun Emre oyundan atıldıktan sonra yaptığı harekete, "Galatasaray'ın bu oyuncuyu bir an önce göndermesi gerekir. Yaptığı hareket şovmenlikten başka birşey değil. Beşiktaş zamanında Pascal Nouma konusunda bir karar almıştı. Galatasaray da Melo için bu kararı örnek almalı" ifadesini kullanmıştı.

Bu sözleri duyan Brezilyalı futbolcu Eskişehirspor'u 1-0 yendikleri karşılaşma sonrası Yıldırım Demirören'in elini sıkmayarak tepkisini ortaya koydu. Bu davranış karşısında Yıldırım Demirören'in moralinin bozulduğu görüldü.



KUPA SONRASI BÜYÜK BİR COŞKU YAŞADI
MELO kupanın kazanılmasından sonra da büyük bir coşku yaşadı. Sarı-Kırmızılı futbolcu, instagram üzerinden paylaşım yaparak sevinçlerini taraftarla paylaştı. Brezilyalı futbolcu yazdığı mesajda Türkçe olarak, "Çok şükürler olsun bir kupa daha" mesajıyla takım arkadaşı Muslera ve Alex Telles ile kupa pozu verdi.

KUPA PRiMi 500 BİN DOLAR
Galatasaray'ın kupayı kazanması futbolcuların cebini doldurdu. Futbolcular 500 bin dolar alacak. Futbolcu başına ise her oyuncu yaklaşık 35 bin dolar alacak. G.Saraylı oyuncular en son Juventus'u yendikleri maç sonrası 1 milyon Euro galibiyet bonusu almıştı.

SEZON BAŞINDA SÖYLEMİŞTİM
G.Saray'da sakatlığı bulunan Drogba kupa finalini tribünden izlemek zorunda kaldı. Fildişili star G.Saray hop oturup hop kalktı. Bu arada Drogba maçtan sonra sezon başında bu kupayı kazanacaklarını söylediğini ifade ederek, "Haklı da çıktım. Uzun zamandır kazanamadığımız bir kupayı kazandık. Oynamamak benim açımdan zordu. Ama takım arkadaşlarım iyi bir performans sergiledi" dedi.

TARAFTARA ARMAĞAN
Cimbom'un yıldız oyuncusu Selçuk İnan kupa zaferinden sonra kupayı bütün taraftarlarına armağan ettiğini söyledi. Sarı-Kırmızılı oyuncu, "Önce bu kupanın sevincini yaşamak istiyoruz. Ancak önümüzde önemli bir maç var. Ona odaklanmalıyız" ifadesini kullandı.

BAŞKAN AYSAL MAÇI STATTAN İZLEYEMEDİ
G.Saray Başkanı Ünal Aysal sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK tarafından 30 gün hak mahrumiyeti cezası aldığı için tribündeki yerini alamadı. Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ise protokol tribünündeydi.

KONYA'DA ÖZEL KONUK
Konya ile G.Saray arasında oynanan kupa maçını Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Well de izledi. G.Saray 2. Başkanı Özkan Olcay Well'e isminin yazılı olduğu forma hediye etti.