Ya seçim ya ibra darbesi

Sarı-Kırmızılı camianın önde gelen isimlerinden Faruk Süren, Adnan Öztürk ve Hayri Kozak, Ünal Aysal'ın olağanüstü kongre kararı almasını istiyor. Eğer bu karar çıkmazsa, Mart'taki Mali Genel Kurul'da Aysal'ın ibra edilmemesi gündeme gelecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2013 Güncelleme 11 Ekim 2013, 01:22
Ya seçim ya ibra darbesi

İÇİNDEKİLER

Fatih Terim'in olaylı bir şekilde gönderilmesinin ardından çok çalkantılı günler yaşayan Galatasaray'da büyük fırtına yaklaşıyor!.. Son zamanlardaki icraatları nedeniyle çok büyük tepki toplayan Başkan Ünal Aysal önceki gün yapılan Divan Kurulu'nda üyelerden ağır eleştiriler almıştı. Gelen bilgilere göre camianın önde gelen isimleri, kulübün erken seçime gitmesi için harekete geçti... Faruk Süren, Adnan Öztürk ve Hayri Kozak gibi isimlerin Başkan Aysal'a Mayıs'ta kongre kararı alması için baskıda bulunduğu belirlendi. Her seferinde 3 yıl daha başkanlık koltuğunda oturacağını söyleyen ve seçimin gündemlerinde olmadığını ifade eden Aysal şu anda yapılan çağrılara kulağını kapatmış durumda. Fakat Aysal'ın bu tavrının devam etmesi durumunda başının daha fazla ağrıma ihtimali bulunuyor. Çünkü Faruk Süren, Adnan Öztürk ve Hayri Kozak gibi camianın önde gelen isimlerinin, erken seçim kararı alınmaması halinde Mart ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul'da Aysal yönetimini ibra etmeyeceği öne sürülüyor. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse Başkan Ünal Aysal için erken seçim kaçınılmaz olacak. Eski başkan Adnan Polat da tüm çağrılara rağmen olağanüstü genel kurula gitmeyi kabul etmemiş, ardından da tarihe geçen Mali Genel Kurul'da idari olarak ibra edilmeyerek erken seçimin önü açılmıştı.

ÜNAL AYSAL BU RİSKİ GÖZE ALACAK MI?
Kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Terim kararı sonrası camianın eski desteğini bulamayan Aysal böyle bir riske girmeyecek ve seçim kararını alacak. Öte yandan önceki gün resmi siteden çok ağır ifadelerle eleşirilen Adnan Öztürk'ün Ünal Aysal yönetimini disiplin kuruluna vereceği iddia ediliyor. Böyle bir durumda kulüpteki karışıklık daha da artacak.