Zaferi getiren 4 konuşma

Fatih Terim'in, "Büyük maçlar savaşarak kazanılır. Çıkın, savaşın ve kazanın" sözü zaferi getirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2013 Güncelleme 14 Mart 2013, 08:45
Zaferi getiren 4 konuşma

İÇİNDEKİLER

1- FLORYA
G.Birliği yenilgisi müthiş bir motivasyon yarattı. Futbolcular cuma gecesi aralarında konuşup "Bu turu geçeceğiz" dedi

2- DROGBA
"Burada ailem yok. Ama siz de benim ailemsiniz. Yarın bu aile tüm dünyaya G.Saray'ın gerçek gücünü gösterecek"

3- AYSAL
"Eğer turu geçersek size bir hediyem olacak. Ama bu, sizlerin taraftarımıza vereceğiniz hediyenin yanında çok ufak kalır"

4- TERİM
"Büyük maçlar savaşarak kazanılır. Savaşın ve kazanın. Ve zorda kaldığınızda tüm Galatasaraylılar gibi elinizi kalbinize götürün"

Alman ekibi Schalke'yi Veltins Arena'da 3-2 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Galatasaray'da tarifsiz bir mutluluk yaşanıyor. Ligde üst üste kötü sonuçlar alan Sarı- Kırmızılılar mükemmel bir futbol sergileyerek zafere koşarken, kısa sürede inanılmaz bir diriliş hikayesine imza attı. TAKVİM bu hikayenin perde arkasını araştırdı ve çok çarpıcı detaylara ulaştı. İşte zafere giden yolda yaşananlar: Geçen cuma 1-0 kaybedilen G.Birliği maçı takımda bir yıkım değil aksine müthiş bir motivasyon oluşturdu. Florya'da gecenin ilerleyen saatlerine kadar konuşmalar yapan futbolcular "Bu turu geçeceğiz" sözünü verdi. Yapılan hatalar masaya yatırılırken, Drogba, Sneijder, Hamit, Selçuk ve Eboue'nin liderliğinde takım ruhu yeniden oluşturuldu.

YANIMDA AİLEM YOK AMA SİZ DE BENİM AİLEMSİNİZ
Pazartesi günü maç için Almanya'ya giden kafileye gurbetçilerin gösterdiği büyük ilgi futbolcuların motivasyonunu üst düzeye çıkardı. Akşam otelde Drogba için yapılan doğum günü partisi ise çok keyifli anlara sahne oldu. Ama özellikle Fildişili yıldızın yaptığı konuşmada, "Doğum günümü kutlarken yanımda ailem yok. Ama siz de benim ailemsiniz. Ve bu aile yarın tüm dünyaya Galatasaray'ın gücünü gösterecek" demesi herkesi zafere inandırdı.

ZORDA KALDIĞINIZDA ELİNİZİ KALBİNİZE GÖTÜRÜN!
Maç günü Başkan Aysal'ın ziyareti takıma çok olumlu yansıdı. Aysal'ın "Turu geçerseniz size bir hediyem olacak. Ama bu, sizin taraftarımıza vereceğiniz hediyenin yanında çok küçük kalır" sözleri ayakta alkışlandı. Ve maç saati geldiğinde sahneyi Terim aldı. İmparator son konuşmasında, "Tarihi bir görev üstleniyorsunuz. Böyle maçları ancak savaşarak kazanabiliriz. Çıkın savaşın ve kazanın. Zorda kaldığınızda elinizi kalbinize götürün. Orada tüm G.Saraylılar'ın gücünü hissedeceksiniz" ifadesini kullandı. Bu sözlerin ardından Aslan sahaya çıktı ve Schalke'yi yerle bir etti.

DROGBA KONUŞTU, OLAY OLDU!
Doğumgünü partisinde Drogba'nın konuşma denemelerinin futbolcuların alkışlarıyla kesilmesi herkesi gülmekten kırdı geçirdi. Yaşanan bu keyifli anlar, takımın moral motivasyonunu üst düzeye çıkardı.

DEVLER LİGİ TARİHİNDE BİR İLK
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi tarihinde grubunda ilk iki maçı kaybettikten sonra çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. Cimbom, Manchester United'a 1-0, Braga'ya da 2-0 mağlup olduktan sonra 6 maçtır yenilgi yüzü görmüyor.

ÇİLEK' LERE BÖYLE SARILDI!
Terim, Schalke zaferini süper transferleriyle işte böyle kutladı.