Devlerin gözdesi sarma ve baklava

Dünya Basketbol Şampiyonası için İstanbul'da konaklayan basketbolcular için aşçılar sabahlıyor. Devler, en çok dolma ve baklava seviyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2010 Güncelleme 04 Eylül 2010, 00:00
Devlerin gözdesi sarma ve baklava

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde düzenlenen ve 12 Eylül'de sona erecek Dünya Basketbol Şampiyonası için gelen sporcuların kaldıkları otellerde tabir yerindeyse "sıkı yönetim" ilan edildi. Otel personeli dünya yıldızlarının isteklerini yerine getirebilmek için vardiyeli çalışmaya başladı. Boyları standartların üzerinde olan yabancı oyuncular için yatakların boyları özel aparatlar ile uzatılırken duşlar tamamen değiştirilerek yerlerine 35 cm. daha uzun olan 2.50 metrelik duş boruları takıldı. 14 takımın konakladığı Yeşilyurt'taki Renaissance Polat Hotel'de 160 odada boyutlar ile değişiklik yapılırken, 414 oda ise tamamen takımlara için ayırıldı. Oyuncular için her türlü konfor sağlanırken yemekleri için de özel menüler hazırlanıyor. Oyuncular en çok Türk mutfağını sevdi. Devler, en çok köfte, yaprak sarma, kısır ve fava isterken, tatlılardan da baklava ve sütlü nuriyeyi sevdi. Sporcuların kesinlikle alkol ve gazlı içecek içmedikleri, elma suyu içtikleri kaydedildi.

Özel hazırlanan eğlence odasında internete bağlı bilgisayarlar, dart, langırt gibi oyunlar bulunuyor.
ABD'li basketbolcuların konakladığı Four Seasons Hotel'in yetkilileri ise Amerikalılar'ın özel olarak kendi aşçılarıyla geldiklerini belirtti.


DUŞLARIN BOYLARI UZATILDI
Muhabirimiz Burçin Göktan basketbolcuların kaldığı odaları tek tek gezerek sizler için inceledi.
Banyodaki duşlara kadar her şey basketbolcular için özel hazırlanmıştı.

Litvanya
Litvanyalı basketbolcular köfteye hayran kaldı.

Hırvatistan
Hırvat oyuncular, tatlı olarak baklavayı seçti.

İran
İranlılar'ın favori yemeği yaprak dolma.

Fransa

Fransızlar, favadan vazgeçmiyor.

Brezilya
Sambacıların favori yemeği ızgara köfte