Adnan Aybaba: Delgado tek başına yetmez

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2010 Güncelleme 26 Ocak 2010, 02:21

İÇİNDEKİLER

* Şilili futbolcu Rodrigo Tello'nun gönderilmesi gündemde... Sizce doğru karar mı? urada en önemli konu Delgado'nun kesin olarak iyileşip iyileşmemesi olarak öne çıkıyor. Teknik Direktör Mustafa Denizli, takıma katkı sağlayacağına inanıyorsa kalacak demektir. Ancak, bana sorarsanız Tello'yu göndermem. Fink'i gözden çıkarırım. Biraz cesur olup, şans verirseniz genç Necip'i kazanabilirsiniz. Gönderilecekler arasında Tabata da var. İlla satılması gerekli değil, kiralık olarak da verilebilir. Ama, yüksek maliyeti nedeniyle onu kiralamaktan ya da göndermekten korkuluyor. Bu işler neredeyse bir kongre yatırımına döndü.

* Delgado'nun dönüşüyle takımda nasıl bir kurgu olur?
Delgado'nun dönmesi veya dönmemesi takımda bir şeyi değiştirmez. Beşiktaşta oynatılan sistemin, taktik varyasyonların, her şeyin belli bir düzene oturması gerekir. Futbol bir takım oyunudur. Kurguları, sistemleri olan takımlar öne çıkar. Büyük takımlara bakın, hepsinin belli bir oyun şablonu, sistemi olduğunu görürsünüz. Bir oyuncu tek başına bir takımı asla ama asla kurtaramaz.

* Kongre, Denizli'nin durumunu etkiler mi?
Kongre, teknik direktör Mustafa Denizli'nin durumunu etkiler, ama Mustafa Denizli'yle bugüne kadar gelindi. Doğru olan da teknik adamla yola devam etmektir. Bütün Beşiktaşlılar Mustafa Denizli'ye saplanıp kaldı. Bütün bunların ötesinde Denizli hocanın da "Ben Beşiktaş'a faydalı olabilir miyim olamaz mıyım" diye düşünmesi gerekli.






TÜRK FUTBOLUNUN EN PAHALI TRANSFERLERİ


DÜNYA BU TRANSFERLERİ KONUŞUYOR


DÜNYANIN EN İLGİNÇ STADYUMLARI


SÜPER LİG'İN EN PAHALI FUTBOLCULARI

BEŞİKTAŞLI ÜNLÜLER