Son aday Scolari!

Futbol Federasyonu'nda bir grup yönetici yerli hoca için kararlı olsa da Başkan Mahmut Özgener köklü bir değişim istiyor. Ertuğrul Sağlam, Bülent Uygun gibi isimlere güçlü bir hocanın yanında yardımcılık önerilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2009 Güncelleme 12 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in Ermenistan maçı sonrası görevi bırakacağını açıklamasının ardından kendisine bugüne kadar yaptıkları için teşekkür ettiklerini belirten Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Ay-Yıldızlı takımın başına yabancı bir hoca getirmekte kararlı... Belçika maçı sonrası kurmaylarıyla yaptığı toplantıda, bir grup yöneticinin yerli çalıştırıcıyla devam etme yönünde ısrarlarına karşı çıkan Özgener'in, "Bizi uluslararası alanda başarıya götürecek deneyimli bir ismi getireceğim" dediği öğrenildi.

ŞÜKÜR İDARİ MENAJER OLACAK
Özgener' in kafasındaki ilk isim Türkiye'yi yakından tanıyan Lucescu. Rumen çalıştırıcıya teklif götüren federasyon deneyimli hocanın kararını bekliyor. Özgener'in diğer adayı ise Hiddink. Rusya'yı çalıştıran kurt hocaya da "Bize gel" mesajı gönderildi. Milli takım için düşünülen son isim Scolari. Brezilyalı çalıştırıcıyla bu hafta temas kurulacak. Gündeme gelen Ertuğrul Sağlam, Bülent Uygun'a ise yardımcılık önerilecek. Hakan Şükür idari menajer olacak.

VE HAMİT'TEN İTİRAF: EKSİĞİMİZ ÇOK
Milli takımın önemli isimlerinden Hamit Altıntop, Belçika yenilgisi sonrası yaptığı açıklamada, her şeyin istedikleri gibi gitmediğini belirterek, "Her zaman söyledim. Eksiklerimiz var ve bunları gidermeye çalışmamız lazım. Kalite olarak potansiyelimiz var. Ancak bir İspanya, Almanya ve Fransa kalitesinde oyunculara sahip değiliz" dedi.

SESSİZCE GELDİLER
2010 Afrika Dünya Kupası Elemeleri'nde 5. Gruptaki son maçını çarşamba günü Bursa Atatürk Stadı'nda yapacak olan Milliler dün Belçika'dan Bursa'ya geldi. Afrika şansını yitiren Ay-Yıldızlılar'ın oldukça moralsiz olduğu gözlendi.

NURİ ÇIKARILDI
A Milli Takım, Ermenistan maçının ilk idmanını dün Bursa'da yaptı. 1.5 saatlik antrenmanın sonunda oyuncular çift kale maç oynadı. Belçika maçında sol dizine darbe alan Nuri Şahin, Ermenistan maçı kadrosundan çıkartıldı.

A.GÜCÜ İDDİASI
Milli takımı bırakacağını açıklayan Fatih Terim'e 100. yılında şampiyonluk hedefleyen Ankaragücü'nün talip olduğu iddia edildi. Terim'in yakın çevresine, "Antrenörlüğe ilk başladığım kulübe dönmek onur verir" dediği öğrenildi.

BURSA'DAN SMS
Bursaspor Taraftar Komitesi, Yeşil-Beyazlı taraftarlara Ermenistan maçı öncesi çektiği mesajda, "Çarşamba günü milli takımımızın ve Fatih Terim'in arkasında olduğumuzu herkese göstereceğiz. Futbolumuzun istikrarı önemli" denildi.