Kalpleri mühürlü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tarihin en büyük projeleri hayata geçerken, birileri rahatsız oldu. Milli, yerli olmadığınız sürece, bilesiniz ki 'Ben vatanseverim' diyemezsiniz. Hepsinin kalpleri mühürlü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2015 Güncelleme 28 Ekim 2015, 00:00
Kalpleri mühürlü

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 4.5 G yetkilendirme töreninde, ardından da Beştepe'de Doğu ve Güneydoğu'dan gelen kanaat önderlerine konuştu. İşte açıklamaları:

3 Ekim'de amfibi gemi Bayraktar denize indirildi, 14 Ekim'de Çankırı'da Türk-Japon işbirliğiyle lastik fabrikası açıldı, 16 Ekim'de Türksat 4B uydusu uzaya fırlatıldı, 17 Ekim'de 1 milyar 600 milyon liralık bir yatırım olan KKTC Su Temini projesi açılışı gerçekleşti. Medya, sosyal medya kulak tıkadı. Hep söylerim, milli, yerli olmadığınız sürece bilesiniz ki "vatanseverim" diyemezsiniz.

İstanbul'da inşa edilen yeni havalimanına kamu ve özel sektör bankaları tarafından sağlanan 4,6 milyar avroluk kredi finansmanı anlaşmasına 19 Ekim'de şahitlik ettik. Ne dediler? "Devlet bankaları kredi veriyor, özelden, dışarıdan bir şey bulamadılar." Özel bankalar da var ama insanoğlu, bir kısmı, gözü vardır göremez, dili vardır hakikati, gerçekleri konuşamaz. Çünkü onların kalpleri mühürlüdür.

Demokratik Açılım, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi, Çözüm Süreci, kardeşliği perçinlemeyi hedefledi. Ancak Batı'yla Doğu'nun bütünleşmesini istemeyen kesimler, rahatsız oldu. Terörü hortlatmaya çalışanlar olmasına rağmen, 1990'lardaki meşum günlere geri dönülmesine asla fırsat vermeyeceğiz.