Bunlar monşer

Başbakan Erdoğan, çatı adayın "Cumhurbaşkanının görevi yol yapmak değil" sözüne sert çıktı: Bunlar monşer, yolla işleri olmaz. Biz salonlarda değil şantiyede olacağız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2014 Güncelleme 07 Temmuz 2014, 00:00
Bunlar monşer

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Samsun'dan başlattığı İstikbal Yürüyüşü'ne dün Erzurum'da devam etti. Erzurum'da kendisini dinlemeye gelen yüzbinlerce kişiye seslendi. Erdoğan, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "Cumhurbaşkanının yolla, köprüyle işi olmaz" sözüne sert çıktı. İşte Başbakan Erdoğan'ın o konuşması:

İŞİMİZ MİLLETLE...
Bir Cumhurbaşkanı adayına soruyorlar "Yollarla ilgilenecek misin?" "Ben Cumhurbaşkanı adayıyım benim yollarla ne işim olur" diyor. Bunlar monşer bunların yolla işi olmaz. Bizim yollarla işimiz olur. Milletin tüm işiyle ilgiliyiz. Cumhurbaşkanı olarak bu makamın sorumluluğunu taşıyacağız. Biz salonlarda değil şantiyede olacağız. Ey CHP, MHP ve HDP siz hangi yüzle halkımızdan oy isteyeceksiniz? Biz mutluyuz. Halkımızla yola çıktık yürüyoruz. Onlar halkımıza efendilik yapmak istediler. Biz ise hizmetkar olmaya geldik. 10 Ağustos'ta Cuhmurbaşkanını siz seçeceksiniz.

BİZDE AYRIMCILIK YOK
Darbeleri savunan kim? CHP. Bu CHP halkın seçimine hayır dedi. Şimdi utanmadan oy istiyor. Sizin tarihiniz ne emrediyorsa onu yapacaksınız. Pensilvanya'ya da en güzel cevabı siz vereceksiniz. MHP ile CHP'nin bir farkı kaldı mı? Bu MHP'nin başındaki zat bu CHP'nin başındaki zat gibi "Erdoğan'a küfür edersem oy alırım" zannettiler. CHP ve MHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Siz bunların mı peşinde olacaksınız. Yoksa bu ülkeye hizmet edenlerin mi peşinde olacaksınız? Bunların bir adayı yok. Emir veriyorlar. Bunlar da ikiletmeden yerine getiriyorlar. Erzurum'daki kardeşlerime sesleniyorum. Kongresinde bayrak asmayanların peşinden gitmeyin. Türk de kardeşim Kürt de. Bizde ayrımcılık olmaz. 10 Ağustos milad olsun. Bize Allah yeter, bize Türkiye yeter.

PENSİLVANYA'YA DERS
Başbakan Erdoğan, konuşmasında paralel çeteye de sert çıktı: "Erzurum'un adını lekeleyen Pensilvanya'ya en güzel dersi siz verdiniz. Tahriklere, sabotajlara karşı çok dikkatli olun. Bunlara aldanmayacağız. Gerekli dersi alacaklar. Milli güvenliğimizi tehdit edenlere en güzel cevabı siz vereceksiniz."

TABANCALI VATANDAŞ ALARMI
Başbakan, Erzurum'dan önce Samsun Canik'teki yeni belediye binasının açılışına katıldı. Bu sırada korumalar kalabalık içindeki bir kişinin belinde tabanca olduğunu fark etti. Şüpheli, "Başbakan'ı görmeye geldim. Ruhsatlı silahım belimde kalmış" deyince serbest bırakıldı.

YENİ TÜRKİYE İÇİN...
Her birinizin sandıklara gitmenizi, Yeni Türkiye'nin kuruluşunda mührünüzü vurmanızı istiyorum. Yarın torunlarınıza, çocuklarınıza anlatacak bir anınız olacak.

AZİZİYE'DEN UZUN ADAM'A
Erzurumlular Erdoğan'a tam destek verdi. Meydanda "Yeni Türkiye yolunda yolun açık, Allah yardımcın olsun", "Aziziye Tabyalarında başlayan milli mücadele, istikbalde seninle şahlanacak uzun adam" şeklinde pankartlar yer aldı.