Hodri meydan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 'diktatörlük' tartışmaları üzerine çok sert konuştu: Mart ayında seçim var. Millet kimin diktatör olduğunu ortaya koyacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2013 Güncelleme 21 Ağustos 2013, 02:43
Hodri meydan

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Mart ayındaki yerel seçimler, "diktatörlük" tartışması ve Mısır üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan'ın sözleri:

Bize son derece yakışıksız şekilde 'diktatör' diyenlere hodri meydan diyorum, Mart ayında seçim var. Demokratik, özgür, şeffaf bir şekilde millet sandık başına gidecek. Kimin demokrat, kimin de diktatörlük özlemi içinde olduğunu o gün millet net şekilde ortaya koyacak. Son sözü millet söyleyecek.

Eğer diktatörlük görmek istiyorsanız, buyrun, Mısır'a gidin.

Kimse kusura bakmasın diktatörlüğün olduğu yerde hiç kimse diktatör kelimesini ağzına dahi alamaz. Diktatörlüğün olduğu yerde gazeteler, televizyonlar diktatör ifadesini kullanamaz. Sallandırırlar Mısır'da olduğu gibi... Bakın orada kaç tane medya mensubu öldürüldü.

Çıkacaksın meydanlarda istediğin gibi konuşmanı yapacaksın, Toplantı Gösteri ve Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı olarak. Sana su sıkıldığı zaman, biber gazı sıkıldığında da bunu mermi olarak telakki edeceksin, sevsinler seni.

CHP'NİN GENEL MÜDÜRÜ

Milli şefiniz döneminde bir tek kişi cesaret edip de ona 'diktatör' diyebilmiş midir? Bir tek... Darbeci arkadaşlarınıza bugüne kadar aranızdan bile diktatör diyebilen çıkabilmiş mi acaba?

CHP'de çok ciddi bir liderlik, genel başkan boşluğu var. CHP, Genel Müdürü'nün dahi kontrolünden çıktı. SSK'yı batıran Genel Müdür, atanarak geldiği CHP'yi de iflasın eşiğine getirdi. Şu an CHP'ye kimin yön verdiği en büyük muammadır

Batı tümüyle 'bir yıllık süreç içerisinde Mursi halkını kucaklamadı' diyor. Ne yazık ki İslam ülkelerinin birçoğunda da aynı şekilde bu ifadeyi kullananlar var. Kendisine bu darbeyi yapan Sisi, Genelkurmay Başkanlığına Sayın Mursi'nin getirdiği bir kişiydi. Bizim buraya da geldi.

Bu nasıl bir şey ki Sayın Mursi'nin atadığı bu insanlar arkadan kendisini vuruyor ve hala utanmadan, sıkılmadan bu Batı kalkıp buna 'darbe' diyemiyor, 'müdahale' diyor ve 'kucaklamadı' diyor. Bu, siyasi literatürde bal gibi, dört dörtlük darbedir. Bu darbede kan vardır, yaralılar vardır.

Müslüman Kardeşler, kiliseleri korurken 37 tane kiliseyi bunlar yakmışlardır. Camileri de aynı şekilde yakmışlardır. Bakın Suriye'de 100 bini aşkın ölü var ve sığınmacıların sayısı milyonlarla konuşuluyor. Batı nerede? Hani İnsan Hakları.

Eğer batı Mısır'a yardımı kesti, batı yardımı keserse Arap dünyası, Müslümanlar , 'biz çok zenginiz, yardım ederiz' diyen bir zihniyet var. Arap dünyasının içinde zenginler olduğu kadar, İslam dünyasının içinde zekata muhtaçlar da var.

Öte yandan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsrail ile ilgili sözlerine ABD'den yanıt geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, "Erdoğan'ın açıklamasını kınıyoruz. İsrail'in bir şekilde Mısır'daki son olaylardan sorumlu olduğunu belirtmek yanlış" dedi.

DARBE VE iSRAiL
Erdoğan, Mısır darbesinin ardında İsrail'in olduğunu söyledi. Erdoğan "Adalet Bakanıyla, Fransa'dan bir entellektüel, o da Yahudi, şu ifadeyi kullanıyorlar: Mısır'da Müslüman Kardeşler seçimi kazansa da onlar kazanamayacaktır, çünkü demokrasi sandık değildir." Başbakan Erdoğan'ın işaret ettiği diyaloğun 2011 yılında Fransa'da, dönemin İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni (Eski Mossad ajanı) ile Ortadoğu uzmanı Yahudi Bernard Lewis'in arasında geçtiği anlaşıldı.