Baba veda

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Bir elmanın yarısı gibiydik" dediği 65 yıllık eşi Nazmiye Demirel'e veda etti. 27 Mayıs'ta Ankara'da ölen Nazmiye Demirel, dün Isparta'ya bağlı İslamköy'de toprağa verildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2013 Güncelleme 31 Mayıs 2013, 00:00
Baba veda

İÇİNDEKİLER

65 yıllık eşe veda... 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hayatının en acı ve en zor gününü dün yaşadı. Çünkü, hayat arkadaşı Nazmiye Demirel'i son yolculuğuna uğurladı. Nazmiye Hanım için Süleyman Demirel Külliyesi'ndeki camide cenaze namazı kılındı. Namaza Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Mehmet Ağar, Mustafa Sarıgül, Ali Şen ve Rahmi Koç katıldı. Demirel, eşinin cenaze namazı için dün sabah saatlerinde özel uçak ile Isparta'ya gitti. Koruma müdürü ve özel doktorunun eşlik ettiği Demirel, eşinin cenaze namazını ayakta kıldı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan çelenk gönderdi. Demirel, yorgun olması nedeniyle oturması için getirilen koltuğu bir süre sonra kaldırttı. 'Oturmam' diyen Demirel, ayakta durdu ve Nazmiye Demirel'e böyle veda etti.

MEZARA BİR AVUÇ TOPRAK ATTI
Demirel, eşi defnedilirken mezarlıkta da hazır bulundu ancak sağlık durumu nedeniyle defin işlemlerini bir koltukta oturarak izledi. Rica ettiği korumalarının mendiline koydukları bir avuç toprağı eşi Nazmiye Hanım'ın mezarına atan Süleyman Demirel, herkese teşekkür etti.

CENAZEDE SOHBET
* MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP eski ve yeni başkanları Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu ile bir süre sohbet etti
* Cenaze namazını Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı.
* Törende yoğun güvenlik önlemleri alındı, Jandarmanın bomba arama köpekleriyle tarama yaptı.
* Demirel, yerinden kalkarken "Herkese teşekkür ediyorum. Allah dualarınızı kabul etsin" dedi.