Köşk'te tarihi davet

Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev onuruna yemek verdi. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez Köşk sofrasında yer aldı. Erdoğan ve Org. Özel de davete katıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2012 Güncelleme 12 Ekim 2012, 01:49
Köşk’te tarihi davet

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev onuruna Çankaya Köşkü'nde verdiği akşam yemeği bir ilke sahne oldu. Gül, ilk kez yabancı bir devlet başkanı onuruna verilen yemeğe muhalefet partilerinin liderlerini de davet etti. Yemeğe Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Meclis Başkanı Çiçek ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in de davetli olduğu yemekte, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Nazarbayev tarafından "Altın Kartal" ödülü verildi.

10 MİLYAR $'LIK HAMLE
Gül, Köşk'te Nazarbayev'i "Türk dünyasının ak sakalısınız. Birliğimize katkınız çok büyük diyerek" karşıladı. Türkiye-Kazakistan ekonomik ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldı. İki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolara taşıyacak yeni Sinerji Ortak Ekonomi Programı'na yönelik üç yıllık eylem planı imzalandı. Cumhurbaşkanı Nazarbayev, bugün de İstanbul'da 1.5 milyar dolarlık anlaşmaya imza atacak.

* * *
YÜKSELMENİN BUGÜN MİLADIDIR
Ankara'da dün yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan ile Nazarbayev, iki ülke ilişkilerinin 20. yılında biraraya gelmekten duydukları memnuniyeti vurguladı. Erdoğan, 20 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Kazakistan'ı ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatarak, "İlişkilerde gelinen noktadaki durum bugün bir zirvedir ve bu bir yükselme devridir. Yükselmenin bugün miladıdır" dedi.