Burası dağ değil Meclis

BDP'lilerin kürsüye yürümesiyle başlayan kavgaya AK Parti'den sert tepki geldi: Dağda uygulanan yöntemleri, bunlar TBMM'ye taşımak istiyorlar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2011 Güncelleme 12 Şubat 2011, 03:33
Burası dağ değil Meclis

İÇİNDEKİLER

Meclis'te BDP'li Hasip Kaplan'ın "Sayın Öcalan" sözleri üzerine yaşanan kavganın ardından, arbedenin içine düşen AK Parti milletvekilleri, BDP'lilere çok sert çıktı.

'HALKI SİNDİRİYORLAR'
AMAÇLARI GERİLİM SİYASETİ:

Olayların odağındaki isim olan BDP'li Sırrı Sakık ile boğaz boğaza gelen AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, BDP'lilerin her zamanki gibi tahrik yaptığını söyledi. 40 bin kişinin katili teröriste "Sayın" dendiğini ifade eden Erdoğan, "Amaçları gerilim siyaseti" dedi ve rest çekti: "BDP'liler, dağda uygulanan yöntemleri TBMM'ye taşımak istiyor. Kürt halkını şiddet ve baskıyla sindiriyorlar. Ancak bunlara pabuç bırakmayacağız."

FİİLİ SALDIRI GİRİŞİMİ:
Kargaşada yere yuvarlanan AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni de BDP'lilerin fiili saldırıda bulunmak istediğini söyledi. Yeni yaşananları şöyle anlattı: "Kamera kayıtları izlendiği zaman nasıl dengesizlikle dolu ruh hali içinde olduklarını herkes görecektir. Sırrı Sakık beni itti ayağım kaydığı için yere düştüm. Yumruk atma yok."

BİZ SALDIRMADIK:
BDP'li Sırrı Sakık ise olay anında kendilerinin 3 kişi, AK Partililer'in ise çok kalabalık olduğunu savundu ve şöye dedi: "Medeni şekilde eleştirmeyip sayısal çoğunluğa güvenerek saldırıyorlar. Biz kimseye saldırmadık, bize saldırı olduğu için kendimizi koruduk. Mağduruz ve mazlumuz."