Adana seçim sonuçları! 2018 Adana seçim sonuçları... 24 Haziran 2018 Adana seçim sonuçları ve oy oranları...

Milyonlarca vatandaş Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerin sonucunu merak ediyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) daha önce yaptığı açıklamada seçimlerin 24 Haziran Pazar günü yapılacağını açıklamıştı. Artık seçim için geri sayım başladı. 2018 Adana seçim sonuçlarını vatandaşlarımız bu sayfa üzerinden takip edebilecekler... Adana seçim sonuçları en hızlı ve en güvenilir bilgilerle saniye saniye takvim.com.tr'de olacak. İşte 24 Haziran 2018 Adana seçim sonuçları...

Giriş Tarihi 22 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 23 Haziran 2018, 10:13
Adana seçim sonuçları! 2018 Adana seçim sonuçları... 24 Haziran 2018 Adana seçim sonuçları ve oy oranları...

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimi için geri sayım başladı. YSK, daha önce yaptığı açıklamada seçimlerin 24 Haziran Pazar günü yapılacağını açıklamıştı. Hemen ardından partiler seçim hazırlıklarına başladı ve milletvekili aday listelerini de YSK'ya sundu. Şimdi ise tüm illerde milyonlarca kişi bu önemli anı bekliyor. Adana seçim sonuçları sayfamız üzerinde en son oy oranlarını an be an takip edebileceksiniz. Adana seçim sonucu en hızlı ve doğru bilgiler ile yine burada.

ADANA SEÇİM SONUÇLARI

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği 2018 seçim sonuçları hızlı ve en doğru bilgiler ile yine takvim.com.tr'de olacak. Seçim yasağının kalkmasının ardından an be an seçim sonucuna bu başlık altından ulaşabileceksiniz.

24 HAZİRAN 2018 SEÇİMLERİ HAKKINDA BİLGİLER

24 Haziran'da yapılacak ilk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, 8 Temmuz 2018'de ikinci oylama yapılacak. Bu oylamaya, ilk oylamada en çok oy alan iki aday katılacak ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday cumhurbaşkanı seçilecek. Cumhurbaşkanlığına; siyasi parti grupları, en son yapılan milletvekili seçiminde geçerli oyların en az yüzde 5'ini alan partiler ya da en az 100 bin seçmen aday gösterebilecek. Seçmenlerce aday gösterilmek istenen kişi, başvuru dilekçesi ve seçilme yeterliliğine ilişkin belgeler ile 131 bin 600 lirayı maliye veznesine yatırdığı dair makbuzla YSK'ye bizzat başvuracak

Bir kimse aynı zamanda, hem cumhurbaşkanı adayı hem de milletvekili adayı olamayacak ve aday gösterilemeyecek. Cumhurbaşkanı ve TBMM seçimleri beş yılda bir aynı günde yapılacak.

Cumhurbaşkanı ve TBMM'nin görev sürelerinin dolmasından önceki son pazar günü oy verme günü olacak. Görev süresi, birlikte yapılan bir önceki seçim tarihi esas alınarak belirlenecek. Oy verme gününden geriye doğru hesaplanacak 60 günlük sürenin ilk günü seçimin başlangıç tarihi olacak.

Seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde bu karar 48 saat içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak ilan olunacak. Bu kararın verildiği günden sonra gelen 60. günü takip eden ilk pazar günü cumhurbaşkanı ile TBMM genel seçimi birlikte yapılacak.

Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday cumhurbaşkanı seçilecek. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak ilk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü olan 8 Temmuz 2018'de ikinci oylama yapılacak. Bu oylamaya ilk oylamada en çok oy alan iki aday katılacak ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday cumhurbaşkanı seçilecek.