Virüs Deniz Akkaya'nın ciğerlerine indi: Deniz Akkaya'nın tasarım maskeleri işe yaramadı

Aylardır kendi tasarımı maskelerle dolaşan Deniz Akkaya, Covid-19’a yakalandı. Eski mankenin hastalığının ağır geçmesi, “Moda kurbanı oldu” dedirtti. Tasarım maskelerin güvenilirliği de yeniden gündeme geldi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2021 Güncelleme 20 Şubat 2021, 06:59
Virüs Deniz Akkaya’nın ciğerlerine indi: Deniz Akkaya’nın tasarım maskeleri işe yaramadı

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz gün Coronavirüs'e yakalanan Deniz Akkaya, evde tedavi olmak için diretti ancak olmadı!

42 yaşındaki eski manken, önceki gün ateşi 39 dereceye çıkıp öksürük krizleri başlayınca mecburen hastaneye gitti.

"Aslen en baştan niyetim hızlıca atlatıp, 'bakın sağlıklı yaşamın mükafatı' demek isterdim size. Ancak hayatında hiç ciddi bir sağlık sorunu yaşamamış biri olarak bana inanılmaz ağır geldi" diyen Deniz Akkaya, ekledi:

OLDUKÇA DİKKATLİYDİ


"Ciğerlerimde minik sıkıntıları bugün hemen görüntüleyip kortizona başladılar. Ateşim sürekli 39'larda seyrediyor. Öksürük krizim başladı bu ara. Eklem ağrımda azalma var ilk günlere göre."

Pandemi başından beri evden çıkmamaya özen gösterip kalabalıklara girmeyen ve her zaman maskesini takan Deniz Akkaya'nın virüse yakalanmasıyla ise gözler tasarladığı maskelere çevrildi.

TAMAMEN DERİDEN


Yüzde 100 keçi ve dana derisi maskelerinde büyük delikler olan Akkaya'nın maskelerinin güvensiz olduğu iddiaları gündeme geldi.

Bu da herkese "Tasarım maskeler bizi virüsten ne kadar koruyor?" sorusunu sordurdu.

Uzmanlar ise moda markalarının çıkardığı ve butiklerde satışa sunulan maskeleri satın alırken filtre özelliği olup olmadığına dikkat edilmesi konusunda vatandaşı uyarıyor.



ÜNLÜLERİN TERCİHİ


Yerli ve yabancı birçok yıldız, klasik maskeler yerine özel tasarım olan modelleri tercih ediyor.

Bu rağbet de her geçen gün yeni bir markanın tasarım maske çıkarmasına neden oluyor.

UZMANLAR UYARIYOR


Dünya Sağlık Örgütü birçok tasarım maskenin 'virüsten koruyor' açıklamasının gerçeği yansıtmadığını çünkü bahsi geçen ürünlerin yeterli inceleme yapılmadan piyasaya sürüldüğünü açıkladı.

Uzmanlara göre, ünlü markaların maskelerini alırken de orijinal ürün olmasına ve kalınlığına dikkat etmeniz gerekiyor. Moda maskelerdeki bir diğer risk ise boyaları nedeniyle kanserojen olabilmeleri!