Futbolcu Arda Turan ile önceki gün hakim karşısına çıkan Berkay 'aylık geliri' ile maliyeyi harekete geçirdi

Futbolcu Arda Turan ile önceki gün hakim karşısına çıkan Berkay, aylık gelirinin bin lira olduğunu söyledi. Asgari ücretle geçinenleri düşündüğü için böyle bir şey yaptığını savunan popçunun tepki çeken beyanı, Maliye’yi de harekete geçirdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2019 Güncelleme 01 Şubat 2019, 08:01
Futbolcu Arda Turan ile önceki gün hakim karşısına çıkan Berkay ’aylık geliri’ ile maliyeyi harekete geçirdi

İÇİNDEKİLER

ArdaTuran'la karıştığı kavga sonucu mahkemelik olan Berkay, "Aylık kazancım bin lira" diyerek önceki gün görülen davaya damga vurdu. Konser başı 80 bin lira alan ve eşi Özlem Ada Şahin'le lüks bir yaşam süren şarkıcı, tepki çekti. Berkay, mahkemede aylık gelirinin 300 bin euro olduğunu söyleyen Turan'ın böbürlendiğini ve bunun üzerine kinaye yaptığını belirtti. Ancak bu açıklamayı ihbar kabul eden Maliye, harekete geçti. Vergi kaçırma şüphesiyle Maliye'nin radarına takılan popçunun hesapları incelenecek. Berkay suçlu bulunursa kaçırdığı tutarın 3 katı vergi ziyaı cezası ve 3 yıla kadar hapis cezası alabilir.



ÖZRÜ KABAHATİNDEN BETER
Dün de Berkay'ın avukatı Ayşegül Mermer, popçunun sadece telif haklarından 200 bin liranın üzerinde kazanç sağladığını açıkladı. Mermer, "Müvekkilimin gelirini söylememe nedeni, asgari ücretle geçinen toplumu düşündüğü içindir. Asla kötü bir niyet değildir. Bu bir ceza davası, hukuk davası değildir" dedi. Bu sözler ise "Beykoz'daki 3 buçuk milyon liralık villada oturan ve servet değerinde lüks araçları, giyimi kuşamı ve saatleriyle hava atan popçunun özrü kabahatinden beter" dedirtti.

TERLİKLERİ 2 BİN LİRA
Mahkemede aylık gelirini bin lira olarak beyan eden Berkay, Ekim 2018'de 2 bin liralık Paul Smith marka terlikleriyle İstanbul gecelerinde boy göstermişti. Popçu, geçtiğimiz aylarda da sokak çalgıcılarına 300 lira bahşiş vererek gazeteciler önünde havasını atmıştı.
Berkay, geçen yaz eşine hediye olarak 2 buçuk milyon liraya Mercedes cip almıştı.


Özlem Ada Şahin de "Bin lirayla o yemekleri nasıl yapıyorsun?" diye soran takipçisine "Pazara gidiyorum" yanıtı verdi.