Uzmanı uyardı: Magnezyum eksikliği hastalığı beraberinde getirir!

Magnezyum minerali, vücut için önem taşıyor. Eksikliği, hastalığı beraberinde getiriyor. Dr. İrem Özçelik şunları söylüyor: Kas kasılmasını yaşıyorsanız, sürekli yorgun duruyorsanız mutlaka test yaptırın.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2023 Güncelleme 03 Haziran 2023, 07:00
Uzmanı uyardı: Magnezyum eksikliği hastalığı beraberinde getirir!

İÇİNDEKİLER

Modern hayat, vücudu yoruyor. Vitamin ve mineral eksikliği yaşanıyor. İç Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. İrem Özçelik, magnezyum hakkında şunları söylüyor: İnsan vücudu magnezyum mineralini kendisi üretemediği için bu mineral kaynağının gıda ya da ilaç takviyesi ile alınması gerekmektedir.

Vücudumuzda kullanılan magnezyumun hemen hemen yüzde 60'ı dişlerde ve kemiklerde bulunmakta iken yüzde 39'u ise yumuşak dokularda yer alır. Magnezyum eksikliğinin en büyük belirtisi mide bulantısı ve kusma, halsizlik, saç dökülmesi, kabızlık, kas krampları, kalp ritminde bozukluk ve dikkat dağınıklığıdır.



MUZ, YULAF, PATATES
Tedavide, magnezyum ilaçları ve magnezyum içeren multi-vitaminler kullanılabilir. Eksikliğin yüksek düzeylerde olduğu durumlarda damar yoluyla magnezyum verilebilir. Magnezyum içeren besinler arasında; sebzeler, baklagiller, deniz ürünleri, muz, yulaf ezmesi, kabuklu patates ve tam tahıllı besinler yer alır. Bu besinlerin yanı sıra, kabuklu yemişler de magnezyum içeren besinler listesi içindedir.



İŞTE YOL AÇTIĞI HASTALIKLAR
Vücuttaki birçok enzim işlevini sürdürebilmesi için magnezyuma ihtiyaç duyar. Bu nedenle magnezyum eksikliğinde bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir. İşte magnezyum eksikliğinin yol açtığı hastalıklardan bazıları...
-Osteoporoz yani kemik erimesi

-Tip 2 diyabet

-Hipoglisemi

-Astım atakları

-Hipertansiyon

-Depresyon

-Kalp rahatsızlıkları

-Huzursuz bacak sendromu

-Solunum rahatsızlıkları

-Migren semptomlarında artış

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN