Sivilcelere dört dörtlük öneri

Genellikle ergenlik dönemi hastalığı olan akne, halk arasında sivilce olarak biliniyor. Yetişkin insanlarda da ortaya çıkabiliyor. Yanlış beslenme, makyaj ürünleri ve stres sivilceyi tetikliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ocak 2023 Güncelleme 15 Ocak 2023, 06:56
Sivilcelere dört dörtlük öneri

İÇİNDEKİLER

Genellikle ergenlik dönemi hastalığı olan akne, halk arasında sivilce olarak biliniyor. Yetişkin insanlarda da ortaya çıkabiliyor. Yanlış beslenme, makyaj ürünleri ve stres sivilceyi tetikliyor. Dermatoloji Uz. Dr. Selma Salman, sivilcenin sebepleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendiriyor.

SİVİLCE, ergenlik döneminden sonra da hormonal bozukluklara bağlı ortaya çıkar. Ailesel yatkınlığın da etkisi vardır.
SIRT ve göğüs üstünde çıkan sivilceler tedavi edilmelidir. Bu bölgede çıkan sivilcelerde keseleme, yolma gibi mekanik travmadan kaçınılmalı, pamuk oranı yüksek terletmeyen hava aldıran rahat kıyafetler tercih edilmelidir.

Yalnızca yüzde değil, vücudun her bölgesinde çıkabilir. Şiddetli, iz bırakan, derin-kist yapan ve diğer tedavilere cevap vermeyen sivilce probleminde A vitamini türevi bir ilaç tedavisi önerilir.

SUÇLUSU HAMBURGER
Sağlıksız
beslenme, sivilce riskini artırır. Fast food tarzı beslenme, süt ve yüksek glisemik indeksli beslenme tarzı sivilce riskini tetiklemektedir. Az yağlı, sebze ağırlıklı Akdeniz tipi beslenme sivilce riskini azaltır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN