Kanser tedavisi için Ankara Üniversitesi'nde yapay zeka kullanılmasına yönelik proje başlatıldı!

Akciğer kanseri, hücrelerin dengesiz bir şekilde çoğalması sonucu meydana gelen kötü huylu tümöral oluşumlara deniyor. İşte sizler için derlediğimiz 29 Şubat tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Şubat 2024 Güncelleme 29 Şubat 2024, 07:02
Kanser tedavisi için Ankara Üniversitesi’nde yapay zeka kullanılmasına yönelik proje başlatıldı!

İÇİNDEKİLER

Akciğer kanseri, hücrelerin dengesiz bir şekilde çoğalması sonucu meydana gelen kötü huylu tümöral oluşumlara deniyor. Kanser hücreleri öncelikle bulunduğu yerde çoğalarak kitlesel bir yapı oluşturuyor.

İleri evrelere gelindiği zaman ise çevre doku ve organlara yayılım gösteriyor. Görülme sıklığı gün geçtikçe artan kanser tedavisi için Ankara Üniversitesi'nde yapay zeka kullanılmasına yönelik proje başlatıldı. Prof. Dr. Ayten Kayı Cangır, "Çalışmada sona gelinirken, önümüzdeki dönemde Türkiye'de kullanılacağını düşünüyoruz" diye konuşuyor.



GENÇLİĞİN FORMÜLÜ: PAPAYA
Tadı kavun ve balkabağına; görüntüsü armuta benzeyen papaya, son dönemlerde sıkça tercih ediliyor. C vitamini, mineral ve fitokimyasallar açısından zengin olan, sağlığımıza büyük katkılarda bulunuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslıhan Altuntaş, papaya tüketiminin faydalarını sıralıyor: Bağışıklık sistemini destekler.

Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Göz sağlığını olumlu yönde etkiler. Bağırsak hareketlerini düzenler. Ağrı kesici özelliği vardır. Kemik sağlığını korur. Deri, karaciğer ve kas hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunur. Kadınlarda adet sancılarına iyi gelir. Kilo vermeye yardımcıdır. Yaşlanmayı geciktirir.



UYKUSUZLUĞA IHLAMUR
Ihlamur, sinirleri kuvvetlendirir. Uyku verir. Kansızlığı giderir. Böbrek ve mesaneyi temizler. Grip ve soğuk algınlığı şikayetlerini yok eder. Göğüs ve bronşları yumuşatır.

KARABİBER İŞTAH AÇAR
Karabiber, az miktarda yemekle birlikte alındığında hem iştah açar, hem hazmı kolaylaştırır. Mide sancılarını kesmekle birebirdir. Terlemeyi ve idrara çıkmayı teşvik edebilir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN