Fazla kilo eklem sağlığını olumsuz etkiliyor

Fazla kilo eklem sağlığını olumsuz etkiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, insan vücudunda meydana gelen 1 kiloluk artışın, dizlere 5 kiloluk yük artışı olarak yansıdığını belirtiyor. İşte sizler için derlediğimiz 18 Mart tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2023 Güncelleme 18 Mart 2023, 06:58
Fazla kilo eklem sağlığını olumsuz etkiliyor

İÇİNDEKİLER

Kilo, dert çekiyor! En çok da eklem sağlığını olumsuz etkiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, insan vücudunda meydana gelen 1 kiloluk artışın, dizlere 5 kiloluk yük artışı olarak yansıdığını belirtiyor. "Aşırı yük önce eklem kıkırdaklarını harap eder. Kıkırdakların tahrip olmasıyla eklemi oluşturan kemikler de olumsuz etkilenir ve ağrılı deformasyonlar ortaya çıkar. Bu nedenle aşırı kiloya karşı genç yaşlardan itibaren tedbir alınmalıdır" diyor.

MUCİZE BESİNLER
Enfeksiyon, vücudu yiyip bitiriyor. Dyt. Didem Yıldız Küçük, mucize besinleri sıralıyor:
Hünnap: Düşük glisemik indeksi ile diyabete derman olur. Bağırsak sağlığını destekler. Hafızayı da korur.
Yoğurt: Probiyotik deposudur. Hastalıkların çabuk iyileşmesini sağlar.
Zerdeçal: Kanserli hücrelerin yayılmasını önler.
Mantar: Hastalıklara karşı direnci arttırır.

PROSTATA CEVİZ
Omega-3 deposu ceviz, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Cevizi, suda bir gece bekletip tüketmek ise pek çok hastalığa derman oluyor. Sindirim sistemini destekleyen ve bağırsakları güçlendiren ceviz, kabızlığı gideriyor. Erkeklerde prostat sağlığını destekliyor. Prostat bezinin büyümesini önlüyor. Kalp ve damar sağlığını destekliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN