Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Menopoz sancısı

Takvim Gazetesi yazarı Dr. Nafiz Karagözoğlu cinsel hayatta yaşanan sıkıntılara ilişkin 17 Eylül 2022 tarihli köşe yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Karagözoğlu, cinsel ilişkilerde yaşanan sorunlar ve diğer sağlık problemleri hakkında gelen sorulara cevaplar verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2022 Güncelleme 17 Eylül 2022, 06:58
Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Menopoz sancısı

İÇİNDEKİLER

53 yaşındayım. 5 aydır menopoza girdim. Biraz huzursuzum. Bir de merak ediyorum. Menopoz, cinsel ilişkiyi etkiler mi?
Evet. Menopoz, geçirilen son adet kanamasını niteleyen bir kavramdır. Menopoz, bir dönem değil sadece görülen son adet kanamasının adıdır. Yunanca men, yani aylık ve pause, yani kesilme anlamına gelen kelimelerle ifade edilmiştir. Bu dönemde östrojen hormonu azalır. Kadın cinsel organının salgısında azalma olur. Bu ise cinsel ilişkide olması gereken kayganlığı azaltır. Cinsel ilişki ciddi ağrılara, hatta kanamalara neden olabilir. Bölgesel hormon kremleri ve cinsel ilişki şikayetleri azaltabilir.



GECE YEMEK YEMEYİN
Nafiz hocam, uyku bozukluğum var. Sık seyahat ediyorum. Hap kullanamıyorum. Bana başka tavsiyeniz olur mu?
İlaçsız tedavi yöntemlerinin en önemlilerinden bir tanesi mıknatıs yatak uygulamasıdır. Yanınızda tüm seyahatlerinizde taşıyabileceğiniz halde bir ince yatak, mat tarzında hazırlanmış bir yataktır. Beden mıknatıslığını düzenler. Yan etkisi yoktur. Bir de yatmadan aşırı yemek yemeyin. Kafeinli içecek tüketmeyin. 1 tatlı kaşığı bal ile 1 su bardağı yoğurdu karıştırıp yatmadan 1 saat önce yiyin.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN