Dikkat yatmaya yakın yemek gırtlak reflüsüne yol açıyor!

Dikkatsiz beslenme, hastalıkları da beraberinde getiriyor. Prof. Dr. Fatih Oğhan, özellikle yatmaya yakın yemek yemenin gırtlak reflüsüne yol açtığını söylüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2022 Güncelleme 24 Ekim 2022, 06:59
Dikkat yatmaya yakın yemek gırtlak reflüsüne yol açıyor!

İÇİNDEKİLER

Hastaların hayat kalitesini düşüren gırtlak reflüsü, dikkatsiz beslenme yapan birçok kişide görülebiliyor. Sabahları seste kısılma ve çatallanma, ağız kokusu, kronik geniz akıntısı ve kronik öksürük şeklinde belirtilerle ortaya çıkan hastalık, kişinin durumuna göre farklı yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Tedavi edilemediği takdirde mide ya da yemek borusunda fıtık varsa hastaların ameliyat edilmesi gerekebiliyor. Prof. Dr. Fatih Oğhan, gırtlak reflüsüyle ilgili önemli bilgiler veriyor:



KANSERE YOL AÇAR
Gırtlak reflüsü, önlem alınmadığı takdirde kansere dahi neden olabiliyor. Gırtlak reflüsü olanlarda ekstradan birtakım hastalıklar meydana gelebiliyor. Bunlar içerisinde gırtlak kanserinden tutun da kronik sinüzite kadar diş eti hastalıklarına kadar ağız kokusuna kadar pek çok hastalık bulunuyor.



3 SAAT MİDE BOŞ KALSIN
Gırtlak reflüsünün yemek yemeyle ilişkisi vardır. Aşırı yemek yiyenler, özellikle obez insanlarda gırtlak reflüsü fazla görülüyor. Yatmaya yakın beslenenlerde sık görülür. Yatmaya yakın yaklaşık 3 saat midenin boş kalması gerekiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN