Canan Karatay "Aptallaştırıyor" diyerek uyardı! Çocuklarınıza sakın bunu yapmayın! Otizm, ALS, kısırlık, depresyon! Hepsinin sebebi

Sağlığına olan hassasiyeti ve sağlıklı beslenme konusundaki yaklaşımlarıyla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, son açıklamasında, "Bu besin 20 farklı hastalığın tetikleyicisi olabilir" diyerek uyarıda bulundu. Karatay, bu besini evlerimize sokmamamız gerektiğini vurguladı. Günlük öğünlerimizde sıkça tüketebiliriz, ancak farkında olmadan sağlığımıza zarar veriyor olabiliriz. İşte çocukların gelişimini engelleyen o korkunç besin...

Giriş Tarihi 27 Eylül 2023, 11:35 Güncelleme 27 Eylül 2023, 11:35
Canan Karatay Aptallaştırıyor diyerek uyardı! Çocuklarınıza sakın bunu yapmayın! Otizm, ALS, kısırlık, depresyon! Hepsinin sebebi

İÇİNDEKİLER

Prof. Dr. Canan Karatay, son derece endişe verici bir açıklama yaparak uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Canan Karatay'ın bu uyarısına göre, evlerimizde dahi saklamamamız gereken tehlikeli bir besin bulunuyor. Bu önemli uyarı, insanların sağlığını korumak ve bilinçli beslenmeyi teşvik etmek amacıyla yapılır. Uzmanlara göre, sağlıksız ve dengesiz beslenme alışkanlıkları birçok sağlık sorununa yol açabilir. Prof. Dr. Canan Karatay'ın vurguladığı bu tehlikeli besin, sağlıklı bir yaşam için önemli olan beslenme bilincini artırmak amacıyla önem taşır.

BEYAZ EKMEK BU 20 HASTALIĞI TETİKLEYEBİLİR

ALS (Amyotrofik lateral skleroz)
Dikkat dağınıklığı
Otizm
Diyabet

Osteopeni (Kemik yoğunluğunun azalması)
Beyin bulanıklığı
Kanser
Sık sık hastalanma
Süt ürünlerinde intolerans
Büyüme geriliği
Depresyon
Mide bağırsak gazı
Kısırlık
Migren
Sık sık düşük yapma

Alzheimer
Sık acıkma
Parkinson

"BEYNİ APTALLAŞTIRIYOR"

Prof. Dr. Karatay, "Çünkü gluten vücuda girdiği zaman bağırsaklardaki dost bakterileri öldürüyor. Mikrobiyom dediğimiz dengeyi alt üst ediyor, ondan sonra hastalıklar başlıyor, o yüzden ekmek yemeyin diyoruz. Çünkü Türkiye'de çok fazla ekmek ve unlu mamüller tüketiliyor" dedi.

BEYAZ EKMEK YERİNE NE TÜKETMELİYİZ?

Tam Tahıllı Ekmekler: Tam tahıllı ekmekler, beyaz un yerine tam tahıllı un kullanılarak yapılan ekmeklerdir. Daha fazla lif ve besin maddesi içerirler.

Glütensiz Ekmek: Glütensiz bir diyet uyguluyorsanız, glütensiz ekmekler tercih edebilirsiniz. Bu ekmekler, buğday glüteni içermez ve genellikle pirinç unu, mısır unu veya keten tohumu unu gibi alternatif unlar kullanılarak yapılır.

Yulaf: Yulaf, sabah kahvaltılarında veya atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz sağlıklı bir seçenektir. Yulaf ezmesi veya yulaf unu ile yapılan tariflerle çeşitlilik yaratabilirsiniz.

Mısır Ekmeği: Mısır ekmeği, mısır unu kullanılarak yapılan bir ekmek türüdür. Glutensizdir ve farklı bir tat sunar.