BÜYÜK TUZAK! "Zehir yediriyorlar" diyerek açıkladı! İnsanlardan gizliyorlar! Sakın tüketmeyin

Ünlü beslenme uzmanı Canan Karatay, son açıklamasında içinde ağartıcı bulunan ve sağlığımıza zarar verebilecek bir besin maddesine dikkat çekiyor. "Zehir yediriyorlar" şeklinde uyarıda bulunan Karatay, bu besini tüketmekten kaçınılması gerektiğini ifade ediyor. Sağlıklı beslenme konusundaki önerileriyle tanınan Karatay'ın bu uyarısı merak konusu haline geldi. İşte asla tüketmemeniz gereken o besin...

Giriş Tarihi 21 Eylül 2023, 23:57 Güncelleme 22 Eylül 2023, 15:50
BÜYÜK TUZAK! Zehir yediriyorlar diyerek açıkladı! İnsanlardan gizliyorlar! Sakın tüketmeyin

İÇİNDEKİLER

Ünlü beslenme uzmanı Canan Karatay, son açıklamasında içinde ağartıcı bulunan ve sağlık riski taşıyan bir besin maddesine dikkat çekti. İşte o zararlı besin...

🍕 "DIŞARIDAKİ YEMEKLERE KATIYORLAR"

Canan Karatay işlenmiş gıdalardaki katkı maddelerinin, özellikle trans yağlar ve monosodyum glutamatın (MSG) insan sağlığına zarar verebileceğini belirtiyor:

📌 "İşlenmiş gıdalarda katkı maddeleri çok fazla pakete girmiş olan işlenmiş olan proses dediğimiz bütün gıdalarda trans yağlar meydana geliyor. Esas kalp krizi bu ve aynı zamanda monosodyum glutamat kullanılıyor tatlılarda bile. Çünkü o damakta glutamat yani. Onlar çok tehlikeli ve hastalıkların hücrelerin bozulmasını, hücrelerin sağlıklı çalışmasını engelleyen en önemli faktörler."

📌 "Dışarıdaki yemeklere de katıyorlar bunu bağımlılık için en ucuz yağlar, en kötü yağlar, tahsis yağlar diyoruz."

📌 "Sofra tuzu dediğimiz rafine oluyor. Bir kere sodyum klorür o endüstri tuzudur, endüstri için kullanılır. İçinde alüminyum vardır, içinde ağartıcı vardır, içinde kimyasal vardır. O tehlikeli. Ama kristal kaya tuzu bir daha söylüyorum tansiyonu dengeler."

📌 "Tuzun tansiyonu yükseltmediği, tuz dediyse kristal kaya tuzundan bahsediyoruz, işlenmişten bahsetmiyoruz. O sofrada bundan bahsetmiyorum."

Sonuç olarak Karatay işlenmiş gıdalarda bulunan katkı maddeleri ve tuz tüketimi konusunda daha bilinçli olmamız gerektiğini vurguluyor ve sağlık için doğru ve dengeli bir beslenme alışkanlığı geliştirmenin önemini vurguluyor.