Alışkanlıklar tehlikeli! Kuru fasulye- pilav, köfte-ayran, yemek üstü çay-kahve...

Uzmanlar, ezber bozan uyarılarda bulunuyor. “Kuru fasulye- pilav, köfte-ayran, yemek üstü çay-kahve tüketirken dikkat edin” diyor. İşte tüm detaylar...

Türk mutfağında bazı yemeklerin birlikte tüketilmesi yılların alışkanlığını oluşturuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı, "Kuru fasulye/nohut-pilav, köfte-ayran, süt ve pekmezyumurta, yemek üstü çaykahveyi birlikte tüketirken dikkatli olmakta fayda var." diyor. Önemli uyarılarda bulunuyor: Pirincin glisemik indeksi yüksek. Pirinç yerine bulgur kaliteli bir protein kaynağı olur. Özellikle ciddi kansızlık şikayeti olanlar et-köfte gibi demirden zengin gıdalarla birlikte süt-yoğurt tüketmemeye dikkat etmeli. Sütte bulunan kalsiyum, pekmez ve yumurtanın içerdiği demirin emilimini yavaşlatır veya engeller. Yumurta ve pekmez içeren kahvaltılarda içecek olarak taze sıkılmış portakal suyu içilmesi daha iyi bir seçenektir. Yenilen yemeklerden aldığımız demirin emilimi hemen yemek üstüne içilen çay, kahve nedeniyle çok azalır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.