Kilolara kakao (Sağlık haberleri)

ABD'de yapılan bir araştırmada, karaciğer hastalığı olan obez farelere 8 haftalık bir süre boyunca kakao tozu içeren bir diyet takviyesi verildi. Fareler yüksek yağlı bir diyet uyguluyor olsalar bile, takviyenin DNA hasarını ve karaciğerlerindeki yağ miktarını azalttığı ortaya çıktı. Kakaonun diyetteki yağ ve karbonhidratın sindirimini bir şekilde durduracağı ve böylece kilo alımını engelleyebileceği belirlendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2021 Güncelleme 19 Nisan 2021, 06:59
Kilolara kakao Sağlık haberleri

İÇİNDEKİLER

ABD'de yapılan bir araştırmada, karaciğer hastalığı olan obez farelere 8 haftalık bir süre boyunca kakao tozu içeren bir diyet takviyesi verildi. Fareler yüksek yağlı bir diyet uyguluyor olsalar bile, takviyenin DNA hasarını ve karaciğerlerindeki yağ miktarını azalttığı ortaya çıktı. Kakaonun diyetteki yağ ve karbonhidratın sindirimini bir şekilde durduracağı ve böylece kilo alımını engelleyebileceği belirlendi. Çikolata üretiminde en yaygın olarak kullanılan popüler bir gıda maddesi olan kakao tozu, 'fitokimyasallar' açısından zengindir. Fitokimyasallar, kanser, demans, artrit, kalp krizi, felç riskini azaltır.

MUŞMULA TAŞ DÖKER
Böbrekte
kum ve taşların dökülmesini sağlar. Rahatlatıcı etki yapar. İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi gidermeye yardımcı olur.

DİŞLERE ÇİLEK
Çilek,
kanı temizler. Sakinleştiricidir. Stresi azaltır. Diş etlerini güçlendirir. Ağız kokusunu giderir. Romatizmaya iyi gelir.

KOLESTEROLE HAVUÇ
Havuç,
mide ülserine karşı koruyucudur. Ağızda bulunan bakterileri temizler. Kötü kolesterolü düşürür. Kırışıklıkları giderir.