İşte genç kalmak için tüketmeniz gereken mucizevi 8 gıda

Genç kalmak için bıçak altına yatmak zorunda değilsiniz. Araştırmalara göre hücre yaşlanmasını durdurabilirsiniz. İşte Amerikalı uzmanlar, genç kalmak için tüketmeniz gereken 8 gıdayı açıkladı…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2020 Güncelleme 04 Temmuz 2020, 06:52
İşte genç kalmak için tüketmeniz gereken mucizevi 8 gıda

İÇİNDEKİLER

Genç kalmak için bıçak altına yatmak zorunda değilsiniz. ABD'deki Houston Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre bazı besinler, hücreleri yeniliyor. İşte tüketebileceğiniz 8 mucize:

AVOKADO:
Günde bir adet avokado yemek kolesterol seviyenizi düşürür ve cilt yenileme sürecini destekler.

BİTTER ÇİKOLATA:
Özellikle yazın tüketin. Cildinizi uv ışınlarından korurken, nemlendirir. Aynı zamanda bitter çikolata yüksek antioksidan miktarından dolayı vücudu kanserli hücrelere karşı korur.

YULAF:
Protein, lif, mineral ve vitamin deposudur. Yüksek B vitamini içerdiği için kas yapımına da destek olur. B vitaminleri ise karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesinde etkin rol oynayarak kas gelişime katkıda bulunur.

ISPANAK:
İçeriğinde bulunan yüksek nitrat sayesinde kas yapısını güçlendirir. Bu da yaşlanmayı geciktiriyor. Demir bileşenleri de sağlık için faydalı.

ZERDEÇAL:
Yaşlanma karşıtı bu özel besinden vazgeçmeyin. Düzenli miktarda zerdeçal tüketmek, yaşlanma sürecinizi büyük ölçüde azaltır.

BADEM:
E vitamini içeriği vardır. Güçlü bir antioksidandır. Sinir sistemini de güçlendirir. Stresi de azalttığı ifade ediliyor.

GREYFURT:
C vitamini kaynağı olduğunu herkes biliyor. Bulabilirseniz yaz aylarında, yoksa kış aylarında tüketin ve cildinizi ödüllendirin.