Alzheimer’in çaresi tarçın! İşte unutkanlığa iyi gelen besinler

Vücudun yeterli besin alamaması pek çok hastalığa yol açıyor. Bunların başında, Alzheimer geliyor. Yaşın ilerlemesiyle ortaya çıkan bu hastalıktan korunmada, doğru beslenme önem taşıyor.

Vücudun yeterli besin alamaması pek çok hastalığa yol açıyor. Bunların başında, Alzheimer geliyor. Yaşın ilerlemesiyle ortaya çıkan bu hastalıktan korunmada, doğru beslenme önem taşıyor.

Diyetisyen Mehtap Yakut, unutkanlığa iyi gelen besinleri sıralıyor:

KABAK ÇEKİRDEĞİ: Magnezyum, demir ve çinko içerir. Alzheimer ve depresyona karşı korur. Günde bir avuç kadar tüketmek yeterlidir. Fazlası kilo aldırır.

BALIK: İçerisindeki Omega-3, unutkanlığa ve beyne iyi gelir. Özellikle somon, sardalya, ton balığı tüketmek gerekir.

DOMATES: Antioksidan açısından zengindir. Hafızayı korur.

ISPANAK: İçerisindeki demir beynin çalışma şeklini düzenler. Göz hastalıklarına iyi gelir.

TARÇIN: Ağızları tatlandıran tarçın, kan şekerini dengeler. Konsantrasyonu artırır. Zihni güçlendirir. Hafızayı destekler.

YARIN: MENOPOZDA BESLENME

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.