Kabak çekirdeği: Günde 1 avuç tüketmek kansızlığı bitirir.
Kırmızı et: 100 gramı 2.7 mg demir içerir. Ancak haftada 350-500 gramdan fazla tüketmemek gerekir.
Kuru meyveler: Kuru üzüm, fındık ve ceviz günlük demir ihtiyacını karşılar.
Yumurta: Anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağıdır. Demir deposudur.
Kuru baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, börülce bolca demir içerir.
Karaciğer: En önemli demir kaynağıdır. Kan yapar.
Beyaz et: Kansızlığı önler.
Ispanak: Pişmişi daha fazla demir içerir.
Pekmez: Kan yapar.
Tahin: Kalbi korur. Enerji verir. Günde 1-2 kaşık yemek kansızlığı bitirir.